Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 12. novembar

Danas je ponedeljak, 12. novembar

Radno vreme ustanova za praznik:

Druga zdravstvena stanica, koja se nalazi u Svetosavskoj ulici broj 53, dežurna je danas i radi od 6 i 30 do 19 sati i 30 minuta, dok Dečji i Školski dispanzer rade od 9 do 17 časova. Šalteri Pošte danas rade od 8 do 15 sati. Autoprevozovi autobusi saoraćaju po nedeljnom redu vožnje, a parking u gradu se danas ne naplaćuje. Kompanija FCC radi po redovnom programu sakupljanja komunalnog otpada.

Jesenja akcija prikupljanja krupnog otpada:

U okviru jesenje akcije sakupljanja kabastog otpada u seoskim menim zajednicama, koju organizuju kompanija FCC doo Kikinda i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, kontejneri za prikupljanje krupnog otpada će od danas, 12. novembra do 30. novembra biti postavljeni u Bašaidu.

Javna prezentacija projekta uvođenja kućnog kompostiranja:

Projekat „Poslovni modeli za unapređenje prikupljanja i valorizacije otpada – kućno kompostiranje“ biće predstavljen u utorak, 13. novembra u velikoj sali Kulturnog centra, sa početkom u 12 sati. 

Narodni muzej Kikinda:

Interaktivna predstava i instalacija inspirasana plesom, namenjene deci uzrasta od 3 do 7 godina, biće realizovane u Narodnom muzeju u Kikindi u subotu, 17. novembra. Učešće je besplatno, a potrebno je da se zainteresovani unapred prijave na pedagoskanmk@gmail.com ili na brojeve telefona: 421-239 i 422-500.

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u Kikindi sutra, 13. novembra biće komad „Izbiračica“. Početak predstave zakazan je za 20 sati.

Sport:

Rukometaši “Metaloplastike“ savladali su u gostima ekipu “Kikinde Grindeks“ u utakmici 7. kola Super A rukometne lige Srbije.  Šapčani su slavili sa 33:27 (16:16) i tako nastavili pobednički niz u prvenstvu.

Fudbaleri velikoselske ’’Kozare’’ preuzeli su lidersku poziciju na tabeli nakon što su u utakmici 13. kola Vojvođanske fudbalske lige Istok pobedili ’’Budućnost’’ iz Srpske Crnje sa 1:0. Novokozaračka ’’Sloboda’’, koja je do juče bila prvoplasirana, remizirala je sa ŽAK-om na Vašarištu 1:1. OFK ’’Kikinda 1909’’ je takođe igrala nerešeno, 3:3 na gostovanju u Plandištu protiv ’’Sloge’’.

Vreme:

Danas sunčano i toplo sa slabim jugoistočnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 19 stepeni.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!