Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 12. maj

Danas je nedelja, 12. maj

Besplatan izlet za penzionere: 

Gradska uprava Kikinda u sredu, 15. maja organizuje izlet na Palić, za penzionere sa teritorije našeg grada. Prijavljivanje traje do ponedeljka, 13. maja. Prijave mogu podnositi stariji sugrađani koji imaju prebivalište ili boravište na teritoriji Grada Kikinde. Za prijavu su potrebni: fotokopija vežeće lične karte podnosioca prijave i dokaz da je podnosilac prijave korisnik starosne, porodične ili invalidske penzije. Lice koje nema stečeni status penzionera (nikada nije bilo u radnom odnosu), ali ima navršenih 60 godina života na dan podnošenja prijave, potrebno je da sa sobom ponese fotokopiju važeće lične karte. Кompletna dokumentacija se predaje u Sekretarijatu za društvene delatnosti Gradske uprave, u kancelariji broj 17. Sve dodatne informacije i objašnjenja mogu se dobiti na telefon 0230/410-109, radnim danima u periodu od 8 do 14 časova. O prijavama će se odlučivati po prioritetu datuma podnošenja, do popune mesta. 

Takmičenje u pravljenju slavskog kolača:

Povodom slave grada Kikinde, letnjeg Svetog Nikole 22. maja, Gradska uprava upućuje javni poziv građanima, udruženjima građana i ostalim zainteresovanim pojedincima da se prijave za takmičenje u pravljenju slavskog kolača. Prijavljivanje se može obaviti lično u kancelariji 88 u Gradskoj upravi, ili putem telefona: 426-300, najkasnije do petka, 17. maja do 12 časova. Predaja slavskih kolača će biti na dan slave, 22. maja, od 10 do 11 sati u svečanoj sali Gradske uprave. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će danas i sutra u Bašaidu biti postavljeni na sledećim lokacijama: ugao ulica Milana Grujića i Svetozara Miletića, ugao Milana Grujića i Zmaj Jovine, Svetozara Markovića i Svetozara Miletića, i ugao Svetozara Markovića i Zmaj Jovine. 

U gradskoj zoni, danas i sutra kontejneri će se nalaziti u Ulici Šumica, i na tri mesta u Mikronaselju (kod ulaza iz Partizanske ulice, na početku Ulice Josifa Pančića i na početku Braće Tatića). 

Kulturni centar Kikinda: 

Izložba slika „Klovnovi“, naše poznate glumice Vesne Čipčić, biće otvorena danas galeriji Kulturnog centra, sa početkom u 11 časova. Nakon otvaranja, u velikoj sali Kulturnog centra biće upriličena i dodela nagrade za nastavnu inovaciju „Dimitrije Mita Čipčić“. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Mačak i petao“, rađena po tekstu Branka Ćopića, biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ večeras sa početkom u 19 časova. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u utorak, 14. maja biće predstava „Nastojnik“, rađena po tekstu britanskog nobelovca Harolda Pintera. Početak je u 20 sati. 

Sport:

U okviru 25. kola Vojvođanske fudbalske lige Istok, danas se u 16:30 naVašarištu igra lokalni derbi između ŽAK-a i Kikinde 1909, dok će novokozaračka  „Sloboda“ u isto vreme igrati u Perlezu protiv Vojvodine. Do kraja sezone ostalo je da se odigra još 5 kola. Trenutni lider na tabeli je velikoselska „Kozara“ sa 60 bodova, druga je „Vojvodina“ iz Perleza sa 6 manje, dok trećepalsirana kozaračka „Sloboda“ ima 44. 

Vreme:

Danas umereno do potpuno oblačno, sa mogućom kišom u poslepodnevnim i večernjim satima. Najviša temperatura u Kikindi biće 24 stepena.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!