Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 12. jun

Danas je utorak, 12. jun

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 37 puta, od čega je 25 intervencija bila na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda.

Policijska uprava:

Nateritoriji Severnobanatskog okura juče je registrovana jedna saobraćajna nezgoda. Nije bilo povređenih, pričinjena je materijalna šteta.

Kompanija FCC Kikinda:

Kompanija FCC Kikinda počela je da primenjuje novo radno vremeblagajni , radnim danima je od 7 do 19 časova, a subotom od 7 do 15 časova.

Sakupljanje tetrapak ambalaže:

Kompanija FCC doo Kikinda poziva sve sugrađane da individualno  vrše prikupljanje upotrebljene tetrapak ambalaže, kao što je do sada bio slučaj sa PET ambalažom i ostalim sekundarnim sirovinama. Prikupljene količine mogu da se predaju uz dobijanje adekvatne novčane nadoknade.

Baletska škola:

Baletska škola u Novom Sadu, izdvojeno odeljenje u Kikindi upisuje decu u prvi razred osnovne baletske škole. Prijave su svakog radnog dana od 18,30 do 20 časova u prostorijama Kulturnog centra Kikinda, Sale broj 5 i 7. Ostale informacije na 061/281-41-41

Međunarodno takmičenje malih genijalaca

Na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj aritmetici, održanoj juče u Beogradu, takmičilo se preko 1.200 dece iz 15 evropskih zemalja. Kikindski „malac genijalac“ Vasilije Sretenović osvojio je treće mesto na pismenom delu u jakoj konkurenciji svojih vršnjaka.

Proka S Plavi na orjentacionom takmičenju u Lazarevcu

Članovi Odreda Proka S.Plavi su prethodnog vikenda učestvovali na „Drugim Kolubarinim danima“, međunarodnom izviđačkom orjentacionom takmičenju, gde su sa starijom ekipom izviđača osvojio drugo mesto i ponovili uspeh od prošle godine i sa mešovitom ekipom brđana osvojio treće mesto.

SC “ Jezero“

Sezona na otvorenim bazenima Sportskog centra „Jezero“ u Kikindi i Banatskom Velikom selu počela je u subotu. Kartica za pedeset ulazaka košta 4.500 dinara, i može se platiti na šest mesečnih rata, dok za dvadeset pet ulazaka staje 3.000 dinara. Cena pojedinačne karte za odrasle je 200 dinara, deca od 5 do 15 godina plaćaju 150, dok deca do 5 godina imaju besplatan ulazak. Kartu ne plaćaju ni deca sa posebnim potrebama, koja moraju uvek biti u pratnji neke odrasle osobe.

Neophodno unapređenje zdravstvene zaštite dece i omladine

Juče je u prostorijama Dečjeg i Školskog dispanzera Doma zdravlja u Kikindi održana konferencija za medije, sa ciljem upoznavanja javnosti sa funkcionalnim problemima objekata i nastojanjima gradske administracije i privrede da se poboljšaju uslovi rada, a samim tim i nivo zdravstvene usluge za decu i omladinu. Sredstvima od nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ i sredstvima koje je lokalna samouprava spremna da da, doveo bi se dispanzer u ono stanje koje je potrebno da bi naša deca mogla nesmetano ovde da se leče i prate kroz savetovališta i druge oblike preventivne zdravstvene zaštite. Na taj način  budućim generacijama ostavili zaista vredan kapital – rekla je dr Vesna Tomin.

Vreme:

Danas tropske temperature, od sutra osetno svežije, uz pljuskove i grmljavinu.

Bioprognoza:

Očekivane biometeorološke prilike neće prijati većini hroničnih bolesnika. Kardio i cerebrovaskularnim bolesnicima se posebno preporučuje da primene savete lekara. Kod osetlјivih osoba mogući su zamaranje, glavobolјa i nervoza. Savetuje se smanjenje aktivnosti u najtoplijem delu dana kao i adekvatna zaštita od UV zračenja. U saobraćaju je potrebno povećanje pažnje

Pratite nas FB
error: Content is protected !!