Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 12. jun

Danas je sreda, 12. jun

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 40 puta, 24 intervencije bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 16 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Čoki u kojoj su dva lica lakše povređena.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi rođen je jedan dečak. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u četvrtak, 13. juna od 8 do 13 sati bez struje će ostati sledeće ulice u Ruskom Selu: polovina Mladena Stojanovića, do Vojvode Knićanina, polovina Petefi Šandora, do Ulice Vojvode Knićanina, polovina Feješ Klare, do Vojvode Knićanina, polovina Đure Jakšića do Vojvode Knićanina, Vojvode Knićanina, Dože Đerđa i Kiš Ferenca. 

Ukinuta vanredna situacija u Banatskoj Topoli:

Rešenjem gradonačelnika Pavla Markova, 21. maja je uvedena vanredna situacija na delu teritorije Grada Kikinde za područje katastarske opštine i mesne zajednice Banatska Topola. S obzirom na to da su se stekli uslovi za promenu tog stanja, na predlog Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačenik Kikinde doneo je odluku o ukidanju vanredne situacije u navedenom području. 

Asfaltirana Jugovićeva ulica:

Radovi na uređenju Jugovićeve ulice privode se kraju. Ova važna ulica prvog rejona u našem gradu rekonstruisana je na dužini od 750 metara, a sredstva za radove u iznosu od 12,6 miliona dinara izdvojila je lokalna samouprava. Radove je juče obišao gradonačelnik Pavle Markov, koji je rekao da lokalna samouprava po planu prioriteta rekonstruiše ulice koje su u najlošijem stanju. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će još danas biti postavljeni u Ulici Kraljevića Marka, od Živka Gavranova do Žarka Zrenjanina. U četvrtak i u petak 3 kontejnera biće postavljena u Ulici Save Lipovanova, 1 u Kraljevića Marka, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, i 2 u Kumanovskoj ulici, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića. 

Raspisan konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva: 

Gradsko veće Kikinde i ove godine raspisalo je Javni konkurs za dodelu podsticaja za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća do 100 zaposlenih, na teritoriji našeg grada. Lokalna samouprava za ovu namenu opredelila je dva miliona dinara, a konkurs je otvoren do 28. juna. 

Tretmani suzbijanja komaraca:

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj obaveštava građane da će tretmani suzbijanja komaraca na teritoriji našeg grada biti izvršeni u četvrtak, 13. i u petak, 14. juna. U četvrtak u podne biće izvršen larvicidni tretman sa zemlje, na kanalima i barama, preparatima koji nisu toksični za pčele. Istog dana, između 18 i 21 sat biće tretirane sa zemlje odrasle forme komaraca u svim naseljenim mestima. Preparat koji će biti korišten otrovan je za pčele i njegovo dejstvo traje tri dana. U petak u ranim jutarnjim satima, od 6 časova, biće izvršen tretman suzbijanja odraslih formi komaraca u centru Kikinde, preparatom koji je toksičan za pčele. 

„Raspust za sve“:

Lokalna samouprava u petak, 14. i u subotu, 15. juna na gradskom trgu organizuje program pod nazivom „Raspust za sve“, namenjen školarcima. U petak sa početkom u 16:30 biće održan ples đaka osmaka „Plešimo zajedno“. Od 17 sati poznata jutjuberka Ana Lazarević Anna će se, u okviru zabavnog programa, družiti sa mladim Kikinđanima, a sa početkom u 19 sati koncert će održati popoluarna pevačica Sara Jo.

U subotu u 15 časova biće organizovano druženje sa Aleksandrom Vesićem i Nemanjom Blažićem Trikijem, a nakon toga biće održan „Veseli basket“. Sa početkom u 19 časova nastupiće pobednik Pinkovih zvezdica, Ljubomir Stanković. 

SC „Jezero“:

Kupališna sezona na otvorenim bazenim SC „Jezero“ počinje u subotu, 15. juna, a ulaz tog i narednog dana biće besplatan. Karta za pojedinačne ulaske ostaje nepromenjena i iznosiće 200 dinara za odrasle, a 150 dinara za decu od 5 do 15 godina. Mališani do 5 godina ne plaćaju ulaz. Deca sa posebnim potrebama takođe imaju besplatan ulazak, ali uz obaveznu pratnju roditelja ili neke druge odrasle osobe.

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Knjiga „Vojvodina – hronike i legende“ autora Zorana Kneževa, biće predstavljena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ u četvrtak, 13. juna sa početkom u 18 časova. Istog dana, projekcijom francuske drame „Torba puna sećanja“ u 21 sat, biće otvorena sezona letnjeg bioskopa u bašti Biblioteke. Ulaz je slobodan.

Narodni muzej:

Narodni muzej u Kikindi ovog leta po deveti put organizuje letnji kamp pod nazivom „Od krpenjače do kompjutera“, koji će biti održan od 18. do 29. juna. Kamp je namenjen deci uzrasta od 7 do 12 godina, a prijavljivanje traje do petka, 14. juna. Telefoni za informacije i prijavljivanje: 422 500 ili 421 239. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas je 118,03 dinara za jedan evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Nastavlja se period sunčanih i toplih dana. Danas će u Kikindi biti pretežno vedro, najviša temperatura biće 32 stepena. 

Bioprognoza:

Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i nervno labilnim bolesnicima. Razdražlјivost i umor su mogući kao meteoropatske reakcije.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!