Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 12. jul

Danas je petak, 12. jul

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Dan svetih apostola Petra i Pavla, praznik u narodu poznat pod imenom Petrovdan. Ovaj praznik u crkvenom kalednaru obeležen je crvenim slovom.

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta,  20  intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15  pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda. U ovoj nezgodi pričinjena je materijalna šteta.

Isključenje struje:

Danas, u periodu između 8 i 15 časova, bez struje će povremeno ostajati pojedini delovi Banatskog Velikog Sela, Ruskog Sela i Novih Kozaraca, najviše do sat vremena. 

Takođe danas, od 9 do 13 časova, električna energija će biti isključena u sledećim ulicama u Nakovu: Slavka Rodića, Iva Lole Ribara, Krajiška, Sime Šolaje, Marije Bursać, Miloša Tice, Marka Oreškovića, polovina Ulice Miladina Zorića, Šošina, od Iva Lole Ribara do Sime Šolaje, i Glavna, od Slavka Rodića do Sime Šolaje. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u ponedeljak, 15. jula organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, na adresi Nemanjina broj 4, od 9 do 13 časova. 

Narodni muzej:

Izložba radova Maje Sekulić biće otvorena u Narodnom muzeju u Kikindi, večeras sa početkom u 19 sati. 

Narodni muzej u Kikindi od 15. do 21. jula organizuje besplatne likovne radionice, namenjene deci uzrasta od 8 do 12 godina. Radionice će trajati od 11 do 13 časova. Planiran broj učesnika u radionicama je 20, a broj telefona za prijavljivanje 061/ 40 12 981. 

Suvača demofest:

Četvrti po redu „Suvača demofest“ biće održan u subotu, 13. jula, na uglu Srbobranske i Moravske ulice u Kikindi. Cilj ovog muzičkog događaja je afirmisanje mladih nada i oživljavanje rok scene. Program počinje u 18 časova. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava „Crvenkapa“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 14. jula sa početkom u 20 sati. 

Kursna lista:
 
Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,75 dinara za jedan evro, što je  najjača vrednost dinara u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).
 
Sport:
 
Takmičari Teniskog kluba „Kikinda“ nastupali su prethodnih dana na turnirima širom zemlje. Najzapaženiji uspeh ostvarili su Staša Terzić i Filip Balint, koji su osvojili bronzane medalje na turnirima na Paliću i u Vrnjačkoj Banji. 
 

Vreme:

Danas umereno do potpuno oblačno. Najviša temperatura u Kikindi biće 25 stepeni. 

Bioprognoza:

Usled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima, kao i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu umora, promenlјivog raspoloženja i glavobolјe. Preporučuje se smanjenje fizičkih napora kod osetlјivih osoba. Zbog očekivano visokih vrednosti UV indeksa neophodno je preduzeti adekvatne mere zaštite.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini

Pratite nas FB