Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 12. januar

Danas je utorak, 12. januar

Radosne vesti:

U toku jučeranjeg dana u kikindskom porodilištu na svet su došle tri bebe (dva dečaka i jedna devojčica).

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 19 puta. Na poziv pacijenata bilo je 11 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 8 građana. 

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog okruga, registrovan je požar u Kikindi sa pričinjenom je materijalnom štetetom, nije bilo povređenih.

Smanjen broj dnevnih pregleda i novih slučajeva koronavirusa:

Epidemiološka situacija u našem gradu je i dalje vanredna, ali se registruje stabilizacija broja novoobolelih. Prema jučerašnjim podacima ZZJZ u Kikindi ima 507 aktivnih slučajeva koronavirusa, što je znatno manje u odnosu na pre 7 dana, kada je bilo 1 128. U Bolnici je hospitalizovan 21 pacijent. I dalje se savetuje oprez i poštovanje svih mera. 

Kontrolni pregledi se obavljaju u ambulanti u Mirkonaselju, od 7 do 20 časova, a broj telefona je 316-218. Druga zdravstvena ambulanta, kod Tehničke škole, ponovo prima i pacijente koji nemaju simptome koronavirusa. U dvorištu ove ambulante, kao i do sada, na prvi pregled mogu da se jave građani koji sumnjaju da su oboleli od koronavirusa. Radno vreme i ove ambulante je od 7 do 20 sati, a telefon je: 316-204. Ambulanta u Svetosavskoj ulici broj 53 biće dežurna vikendom.  

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 11 do 12 časova bez struje će ostati potrošači u Banatskoj ulici u Kikindi. U slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odloženi. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došlo je 60 potencijalnih davalaca, od koji je 51 dao krv. Naredna akcija je planirana za 28. januar. 

Plivanje za časni krst:

Ronilački klub „Orka“ i Srpska pravoslavna crkva i ove godine organizuju tardicionalno plivanje za bogojavljenski krst, koje će biti održano 19. januara na Starom jezeru, sa počektom u 12 sati. Prijavljivanje traje do 17. januara na broj: 063/ 384 792. 

Poziv punoletnim licima za uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2003. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1991. do 2002. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova, od 18. januara do 28. februara, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs iznosi 117,5831 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas oblačno i hladno, uz uslove za slab sneg, maksimalna temperatura 0 stepeni.

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod većina hronično obolelih. Oprez se savetuje osobama se povišenim krvnim pritiskom. Meteoropatske reakcije u vidu neraspoloženja i reumatskih bolova su moguće kod osetlјivih osoba. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje maksimalna koncentracija.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!