Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 12. decembar

Danas je četvrtak, 12. decembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 31 put, 21 intervenicija bila je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu je rođen jedan dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovan je jedan požar u Senti sa pričinjenom materijalnom štetom.

Danas isplata posebne novčane naknade:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će danas, 12. decembra biti isplaćena posebna novčana naknada za novembar, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, u periodu od 9 do 10 čaosva, bez struje će ostati sledeće ulice u Kikindi: Laze Kostića, od Kumanovske do Albertove, Albertova, od Laze Kostića do Žarka Zrenjanina, i Sterije Popovića, od Prizrenske do Moravske. 

U petak, 13. decembra, u periodu od 8:30 do 13:30, bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Mali bedem na putu ka Ruskom Selu, Šabačka ka Malom bedemu, Dušana Vasiljeva, od Stevana Sremca do Pere Segedinca, kao i zgrade na uglu. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava korisnike daljinskog grejanja da će, zbog obustave rada u Pošti, račune za novembar mesec dostaviti potrošačima putem drugih dostavljača. Ukoliko se nastavi rad u Pošti, postoji mogućnost da potrošači dobiju dva ista računa. Potrošači koji ne dobiju račun, obavezu mogu izmiriti na blagajni JP „Toplana“ i bez računa. 

Raspisan Konkurs za Godišnju nagradu i gradska priznanja: 

Komisija za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja raspisala je Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu najvišeg priznanja i nagrada za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, za 2019. godinu. Predloge za dodelu nagrada i javnih priznanja Grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije našeg grada. Predlozi za nagrađivanje sa dokumentacijom dostavljaju se Gradskoj upravi, najkasnije do 16. decembra, na adresu: Gradska uprava, kancelarija broj 81, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda (sa naznakom: Za nagrade Grada Kikinde). 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Poslednja akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini biće održana u ponedeljak, 16. decembra, u prostorijama Crvenog krsta. Svi koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daruju u periodu od 9 do 13 sati.

Narodna biblioteka:

Promocija knjige „Veliki juriš“ Slobodana Vladušića biće održana danas u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. Početak je u 19 časova, ulaz je slobodan.

Narodni muzej:

Kao prateći program izložbe „Post ciklus“, autorke Maje Rakočević Cvijanov, u petak, 13. decembra u Narodnom muzeju biće održana psihološka radionica, sa temama vezanim za savremenu ženu srednjeg doba. Početak je u 18 sati, ulaz je slobodan. Radionicu će voditi psiholog i porodični psihoterapeut Tatjana Tanović. 

Dom kulture Banatsko Veliko Selo:

Udruženje likovnih i književnih stvaralaca „Džev“ i Udruženje žena „Velikoselke“ u petak, 13. decembra u Domu kulture u Banatskom Velikom Selu organizuju promociju romana Borislava Zorića „Tajna izgubljene riznice“. Početak je u 18 sati. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u Kikindi u subotu, 14. decembra biće predstava „Smrt čoveka na Balkanu“. Početak je zakazan za 20 časova. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Novogodišnja želja“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 15. decembra, u 17 i u 19 časova. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara iznosi 117,51 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ u subotu, 14. decembra igraju na gostovanju u Beogradu protiv „Obilića“. Ova utakmica biće poslednja pred pauzu u prvenstvu.  

Vreme:

Umereno do potpuno oblačno sa poječanim jugositočnim vetrom, uveče slaba kiša. Najviša temperatura u Kikindi 8 stepeni. 

Bioprognoza:

Osobe sa srčanim problemima i varirajućim krvnim pritiskom mogu osetiti pojačane tegobe, a oprez se savetuje i astmatičarima, kao i nervno labilnim osobama. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu malaksalosti, glavobolјe i neraspoloženja. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!