Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 12. avgust

Danas je sreda, 12. avgust

Današnji datum se od 2000. godine obeležava kao Međunarodni dan mladih, sa ciljem da ukaže na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studenata. Angažovanje mladih za globalno delovanje tema je obeležavanja ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih, kojom želi da se ukaže na načine na koje angažovanje mladih na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou obogaćuje nacionalne i multilateralne institucije i procese, ali i da se ukaže na potrebu za poboljšavanjem položaja i uključivanja mladih u kreiranje javnih politika.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 37 puta,  26 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 11  pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi rođeno pet beba ( tri dečaka i 2 devočice).

JP “ Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će do 3. septembra deo raskrsnice ulica Jovana Jovanovića Zmaja i Miloša Velikog biti zatvoren za saobraćaj, zbog radova na sanaciji toplovodne mreže. 

Akcija davanja krvi:

Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana u Crvenom krstu u ponedeljak, 17. avgusta, u periodu između 8:30 i 13 časova. 

Javni poziv za dodelu pomoći izbeglicama na teritoriji Kikinde:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima na teritoriji grada Kikinde, raspisala je  Javni poziv, za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica, kroz nabavku građevinskog materijala za adaptaciju ili popravku seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Kikinde. Obrazac prijave i objedinjene izjave, kao i sve dodatne informacije, mogu se dobiti u prostorijama Povereništva za izbeglice u Gradskoj upravi kancelarija broj 11, na sajtu grada Kikinde, kao i pozivom na broj telefona 0230/410-164. Poziv je otvoren do 13. avgusta. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 19 sati. 

Kovid ambulanta za decu:

Kovid ambulanta, koja prima školsku i mlađu decu sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem nalazi se u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radi svakog dana od 7 do 18 sati. Svi ostali pacijenti javljaju se u Dispanzeru u Ulici Kralja Petra I ili u ambulanti kod Vrtića „Kolibri“. 

Kompanija FCC:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će još danas biti postavljeni na sledećim mestima u Sajanu: Ulica Košut Lajoša brojevi 10 i 113 i Ulica Đure Đakovića 38 i 106. U gradskoj od danas do petka po 6 kontejnera biće postavljeno u Dositejevoj ulici, od Nikole Tesle do pijace, i u Ulici Vojvode Putnika, od Nikole Tesle do Branka Radičevića, a od petka do ponedeljka 4 kontejnera nalaziće se u Ulici Braće Laković, a 2 u Semlačkoj, na uglu sa Nikole Pašića i na uglu sa Jugovićevom.

Narodni muzej:

Narodni muzej do kraja avgusta organizuje program „Kikinda od A do Š“ namenjen školarcima i porodicama sa decom. Ovogodišnji program se razlikuje od prethodnih kampova po tome što nema dužeg zadržavanja većeg broja dece u isto vreme u Muzeju. Zainteresovani mogu od utorka do subote, u periodu od 10 do 18 sati, da u Muzeju preuzmu edukativni radni list za istraživanje našeg grada. Sve informacije o letnjem programu možete dobiti slanjem poruke na Fejsbuk stranici Muzeja ili na broj: 421-239.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosiće sutra 117,5845 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na danas, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas će biti pretežno sunčano i toplo. U Vojvodini ujutro umereno oblačno, ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom. U ostalim krajevima Srbije posle podne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom s većom verovatnoćom pojave na zapadu i jugozapadu

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija je relativno povolјna za većinu hronično obolelih. Oprez se svima preporučuje u najtoplijem delu dana. Kod osetlјivih osoba moguća je malaksalost i problemi sa snom.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!