Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 12. avgust

Danas je ponedeljak, 12. avgust

Današnji datum se od 2000. godine obeležava kao Međunardni dan mladih, sa ciljem skretanja pažnje na probleme, kulturna i pravna pitanja učenika, omladine i studenata. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu rođeni su devojčica i dečak. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 43 puta, 27 intervencija  bilo je na poziv pacijenata, dok je u  ambulanti obavljeno 16 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku proteklog vikenda registrovano je 8 saobraćajnih nezgoda, 4 na teritoriji Kikinde, 2 u Kanjiži i 2 u Senti. U pomenutim nezgodama dva lica su zadobila lake telesne povrede.

Topolski kotlić:

Proteklog vikenda u Banatskoj Topoli, u okviru obeležavanja Dana sela, održan je 11. po redu “Topolski kotlić“, takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Nadmetalo se oko 30 ekipa, a prvo mesto pripalo je kikindskom timu “Autoprevoznik Terek“. 

Tribina o vegetarijanskoj ishrani:

Institut za medicinska istraživanja iz Beograda, UG „Zdravlje na dlanu“ iz Kikinde i novosadsko udruženje „Ritam zdravlja“, u sredu, 14. avgusta u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ organizuju tribinu pod nazivom „Biljna ishrana – trend ili izbor budućnosti“. Predavači će biti dr Jelena Milešević, dr Tatjana Jezdimirović i dr Goran Abraham. Početak je u 18 sati. 

Letnji bioskop:

Na repertoaru letnjeg bioskopa u Bibiloteci u četvrtak, 15. avgusta biće animirani film „Mali princ“. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je besplatan.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara danas iznosi 117,68 dinara za jedan evro, što je njegova nova najveća vrednost u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:
 
I danas sunčano i vrlo toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 37 stepeni.
 
Bioprognoza:
 
Biometeorološke prilike uticaće nepovolјno na većinu hronično obolelih, a naročito na kardiovaskularne bolesnike. Osećaj umora, glavobolјa i pad koncentracije su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se izbegavanje dužeg izlaganja suncu, smanjenje fizičkih napora, kao i adekvatna zaštita od UV zračenja. U saobraćaju je neophodna povećana pažnja.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!