Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 12. april

Danas je petak, 12. april

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 41 put, 27 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 14 pregleda. 

Radosna vest iz porodilišta:

Na Ginekološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođen je jedan dečak. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 10 do 11 časova bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Ruskom Selu: Mladena Stojanovića, od Vojvode Knićanina do polovine ulice prema Bratsva jedinstva, i Vojvode Knićanina, od Mladena Stojanovića do polovine ulice prema Petefi Šandora. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u ponedeljak, 15. aprila organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 9 do 13 sati. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će do ponedeljka, 15. aprila biti postavljeni u Banatskom Velikom Selu. Nakon toga, akcija se nastavlja u Novim Kozarcima. 

U gradskoj zoni, kontejneri će se još danas nalaziti u ulici Braće Bogaroški, a za vikend i u ponedeljak biće postavljeni u ulici Cara Dušana. 

Ekološka nedelja:

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj i ove godine organizuje Eko nedelju. Od subote, 13. aprila do četvrtka, 18. aprila biće organizovane aktivnosti kojima će biti obuhvaćene različite oblasti zaštite životne sredine, sa ciljem buđenja ekološke svesti kod građana svih uzrasta. Za sutra je planirana akcija uređenja Simićevog salaša. 

Galerija „Terra“:

Izložba Nenada Nedeljkova, nagrađivanog multimedijalnog umetnika iz Zrenjanina, biće otvorena večeras u Galeriji „Terra“ sa početkom u 20 sati. 

Narodna biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je po drugi put nagradni konkurs za najbolji trejler za knjigu. Pravo učešća imaju mladi starosti do 20 godina, a konkurs je otvoren do 5. maja. 

Knjiga „Sa druge strane obloga“ autora Bogdana Stevanovića, biće predstavljena večeras sa početkom u 19 sati u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. 

Kulturni centar:

Kulturni centar Kikinda i ove godine na gradskom trgu organizuje manifestaciju „Pozdrav proleću“, u okviru koje će biti održana i tradicionalna trka beba „Naj kića“. Pravo učešća imaju bebe do 16 meseci, a prijavljivanje traje do utorka, 16. aprila. 

Prijavljivanje se vrši lično u Kulturnom centru, radnim danima od 10 do 15 sati, ili pozivom na: 422 544. 

Narodno pozorište: 

Predstava „Smrt čoveka na Balkanu“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u subotu, 13. aprila. Početak je u 20 sati. 

U mobilnom bioskopu u Narodnom pozorištu u nedelju će od 16 časova na repertoaru biti igrana avantura Tima Bartona „Dambo“, a od 18 i 20:30 sati ratna drama rusko-srpske produkcije „Balkanska međa“. Film „Dambo“ biće prikazan i u ponedeljak u 16 sati, u 18 će na repertoaru biti akciona avantura „Helboj“, a u 20:30 „Balkanska međa“. 
 
Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 14. aprila biće predstava za decu i odrasle „Pobuna bajki“. Početak je u 19 sati. 
 
Sport:
Ovog vikenda u okviru 21. kola Vojvođanske fudbalske lige Istok biće odigrana dva lokalna derbija. U subotu „Sloboda“ u Novim Kozarcima dočekuje „Kikindu 1909“, dok će u nedelju na stadionu u Vašarištu snage odmeriti „ŽAK“ i velikoselska „Kozara“. Početak obe utakmice je u 16 sati. 

Vreme:

Danas promenjivo oblačno sa povremenom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 16 stepeni. 

Pratite nas FB