Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 11. septembar

Danas je utorak, 11. septembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 27 puta, 19 intervencija bila na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 8 pregleda.

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovane su tri  saobraćajne nezgode( dve Kikinda i jedna Čoka ), u navedenim nezgodama jedno lice zadobilo lake telesne povrede.

Elektrodistribucija:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u sredu, 12. septembra u periodu od 8 do 10 časova bez struje će ostati sledeće ulice: Svetosavska, od Vuka Karadžića do Iva Lola Ribara, zgrada na uglu Svetosavske i Vuka Karadžića, Muzička škola, Molerska zadruga, Vuka Karadžića, od Svetosavske do Braće Tatića, Trg srpskih doborvoljaca, od Vuka Karadžića do Vojvođanske banke, Trg, od Đoke Radaka do stare zgrade ZOIL, deo neparne strane ulice Vuka Karadžića. 

Istog dana, u periodu od 10:30 do 12:30 struje neće biti u ovim ulicama: Uglješe Terzina, od Vuka Karadžića do Iva Lola Ribara, Braće Tatića, od Vuka Karadžića do kućnog broja 8, parna strana Vuka Karadžića, od Braće Tatića do Uglješe Terzina, Braće Tatića zgrade 2, 4 i 6, i Trg srpskih dobrovoljaca od broja 12 do broja 18. 

JP “ Kikinda“

Javno preduzeće za komunalnu infrastrukturu i usluge „Kikinda“ obaveštava korisnike koji imaju neizmirena dugovanja za vodu i kanalizaciju da su u toku isklјučenja sa vodovodne mreže.

Pozivaju se korisnici da svoja dugovanja izmire u što kraćem roku, ili da dođu u prostorije Službe evidencije, obračuna i naplate koja se nalazi na adresi Iđoški put 4, kako bi sklopili Sporazum o izmirenju dugovanja na rate, i izbegli isključenje sa vodovodne mreže. 

Počela akcija prikupljanja kabastog otpada u okolnim selima

Akcija prikupljanja kabastog otpada u seoskim sredinama na teritoriji našeg grada počela je juče, 10. septembra skupljanjem otpada u Banatskoj Topoli. Akciju organizuju Sekretarijat za zaštitu životne sredine i ruralan razvoj i kompanija FCC Kikinda doo. 

Audicije za horove Kulturnog centra

Dečji hor Kulturnog centra u četvrtak, 13. septembra sa početkom u 18 časova organizuje audiciju za prijem novih članova. Hor vodi Danica Mandić. 

Hor „Attendite“ od danas se vrši prijem novih članova svakog utorka i četvrtka od 19 časova. Hor vodi doc. dr Biljana Jeremić. 

Koncert ansambla „Kolo“ u petak u Pozorištu

Nacionalni folklorni ansambl „Kolo“ ordžaće koncert u Narodnom pozorištu u Kikindi u petak, 14. septembra sa početkom u 20 sati. Karte po ceni od 300 dinara mogu se od danas kupiti na blagajni Pozorišta.  Ansambl „Kolo“ osnovan je 15. maja 1948. godine. Već punih 7 decenija „Kolo“ na visokom umetničkom nivou čuva, neguje i prezentuje tradicionalnu umetnost, kroz igru, pesmu, muziku i običaje. Više od 60 vrhunskih umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i 15 muzičara, prezentuju raznovrsnu i bogatu srpsku tradicionalnu umetnost.
Ansambl „Kolo“ je jedinstven ambasador kulture koji je gostovao na svim kontinentima, u najprestižnijim koncertnim salama kao što su Metropoliten, Karnegi Hol u Njujorku, Palata Šajo u Parizu i mnogim drugim. 

Vreme:

I danas će u Kikindi biti pretežno sunčano i toplo. Najviša dnevna temoeratura biće 30 stepeni. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!