Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 11. septembar

Danas je petak, 11. septembar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik posvećen Usekovanju glave Svetog Jovana Krstitelja, koji se obeležava i kao dan kada je osvećena crkva koju su na grobu svetog Jovana podigli car Konstantin i carica Jelena. U crkvenom kalendaru obeležen je crvenim slovom. 

 

Hitna služba:

U toku jučerašnjeg dana kikindska Hitna pomoć intervenisala je 38 puta. Na poziv pacijenata bio je 21 pregled, dok je pomoć u ambulanti potražilo 17 građana.

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana na svet su došli devojčica i dečak. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane su tri saobračajne nezgode na području Kikinde, u kojima je pričinjena materijalna šteta.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u ponedeljak, 14. septembra, od 8 do 10 časova, bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Omladinska, Ivana Jakšića, od Vojina Zirojevića do kraja, Sterije Popovića, od Vojina Zirojevića do kraja, i Srbobranska, od Omladinske do krivine. Istoga dana, od 10:30 do 12:30 struje neće imati sledeće ulice: Vojina Zirojevića, od Srbobranske do Rade Trnića, Nikole Francuskog od Vojina Zirojevića do polovine ulice ka Moravskoj, Ivana Jakšića, od Vojina Zirojevića do polovine ulice ka Moravskoj, Sterije Popovića, od Vojina Zirojevića prema Moravskoj do sokačeta, Kozaračka, Sutjeska, od sokačeta do Uroša Predića, Ivana Gorana Kovačića, polovina Uroša Predića ka Sutjeskoj, Beogradska brojevi 1, 3, 5, 7, 9, 2 i 2a, Petefi Šandora brojevi 2, 4, 6, 8, 10 i 12, Josifa Pančića broj 1, Svetosavska brojevi 147, 149 i 151 i neparna strana Partizanske, od Svetosavske do Jovana Jovanovića Zmaja. 

FCC:

Kompanija FCC Kikinda obaveštava građane da se sakupljanje i transport komunalnog otpada sa teritorije grada Kikinde obavlja u dve smene. Prva smena je od 6 sati ujutru, a druga od 14 časova. 

JP „Autoprevoz“:

Javno preduzeće „Autoprevoz“ obaveštava putnike da se privremeno ukidaju sledeći polasci: Rusko Selo u 8, 10:30 i 17:00, Sajan u 7:35, 13:20 i 17:00, Bašaid i Banatska Topola u 6:55, 11:20 i 13:20 i Mokrin u 8:00, 11:00, 13:20 i 17:00. Takođe od danas, polasci u 12:00 za Mokrin i u 12:20 za Rusko Selo i Nove Kozarce, Bašaid, Banatsko Veliko Selo i Nakovo u 12:20 pomeraju se na 12:30. Autobusi koji su saobraćali u 19:20 ka Mokrinu, Sajanu, Ruskom Selu (kružno) i Bašaidu od sada kreću u 18:30. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U ponedeljak, 14. septembra, od 8:30 do 13 sati u prostorijama Crvenog krsta u Kikindi biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Sve informacije možete dobiti na 422-569. 

Gerontološki centar:

Posete u trajanju od 15 minuta ponovo su dozvoljene u dvorištu Gerontološkog centra, uz sve mere zaštite, koje podrazumevaju nošenje zaštitne maske i vizira. Posete moraju biti zakazane, pozivom na broj: 0230/315-067. Posete se mogu realizovati svakog dana, kada su vremenski uslovi povoljni, u periodu između 10 i 18 sati. Korisnik može imati najviše dve posete nedeljno.

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 19 sati. 

Kovid ambulanta za decu:

Kovid ambulanta, koja prima školsku i mlađu decu sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem nalazi se u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radi svakog dana od 7 do 18 sati. Svi ostali pacijenti javljaju se u Dispanzeru u Ulici Kralja Petra I ili u ambulanti kod Vrtića „Kolibri“. 

Izađi mi na teglu u subotu u Kikindi:

Gastronomska manifestacija takmičarsko-zabavnog karaktera „Izađi mi na teglu“ biće održana peti put u našem gradu, u subotu, 12. septembra, na gradskom trgu, od 11 do 18 časova. Zbog epidemiološke situacije ovoga puta će umesto 15 moći da učestvuje 10 ekipa, koje će se takmičiti u kuvanju ajvara. 

Izbor najlepšeg izloga u gradu:

Uoči manifestacije „Dani ludaje“ lokalna samouprava je i ove godine raspisala Konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Zainteresovani mogu da se prijave na broj: 410-241 ili na mejl: turizam@kikinda.org.rs, najkasnije do utorka, 15. septembra.

Dečje pozorište „Lane“:

Na letnjoj sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 13. septembra biće izvedena predstava „Zeka naduvenko“, u terminima od 17 i 19 časova. 

Narodni muzej:

Četrnaesta po redu manifestacija „Mamutfest“, koju organizuje Narodni muzej u Kikindi čast mamutice Kike, biće održana u subotu, 12. septembra, od 10 do 18 časova. U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i merama zaštite, broj posetilaca u objektu muzeja, uključujući dvorište, biće ograničen na 50 i taj broj će biti strogo kontrolisan deljenjem žetona na ulazu. Svi posetioci biće obavezni da nose zaštitne maske, da pri ulasku u muzej prođu kroz dezobarijeru i izvrše obaveznu dezinfekciju ruku, kao i da vode računa o obaveznoj distanci.

Sport:

U okviru 6. kola Vojvođanske lige Istok  „Kikinda 1909“ igraće u subotu na Gradskom stadionu protiv „Naftagasa“ iz Elemira, dok će ŽAK u Krajišniku igrati protiv „Krajine“. „Kikinda“ je trenutno lider na tabeli sa 12 bodova, koliko ima i njen sutrašnji protivnik, s tim što naš klub ima bolju gol razliku. 

U Srpskoj ligi Vojvodina, „Kozara“ u Velikom Selu dočekuje novosadsku „Mladost“, a kozaračka „Sloboda“ putuje u Vršac na utakmicu sa istoimenom ekipom. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5919 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Za vikend sunčano i veoma toplo, danas maksimalno 30 stepeni.

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama, a u jutarnjim satima pojačane tegobe mogu osetiti i astmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!