Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 11. oktobar

Danas je petak, 11. oktobar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta, 21 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođene dve bebe (dečak i devojčica). 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 10 do 11 časova bez struje će ostati deo Banatskog Velikog Sela, od OŠ „Slavko Rodić“ do kraja sela, prema Nakovu. 

Radovi u Školskom dispanzeru:

Zbog radova u Školskom dispanzeru, pregledi se obavljaju u ambulanti u Mikronaselju (Svetosavska 105) u dve smene. 

Narodni muzej Kikinda:

U okviru „Dečje nedelje“ u Narodnom muzeju još danas i sutra ulaz je besplatan za decu i roditelje sa decom. Posetioci mogu da razgledaju stalnu postavku Muzeja, istražuju i zabave se u novootvorenom Klubu. 

„Kikindski pčelari Kikinđanima“ u subotu na Trgu:

Pčelarsko-turistička manifestacija „Kikindski pčelari Kikinđanima“ biće održana šestu godinu zaredom u našem gradu u subotu, 12. oktobra. Izložba pčelarskih proizvoda i zanatskih proizvoda za potrebe pčelara biće svečano otvorena ispred Kulturnog centra u 9 sati. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno ojačao prema evru, i zvanični srednji kurs iznosi 117,53 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

U okviru 5. kola ARKUS lige kikindski rukometaši će večeras u hali SC „Jezero“ igrati protiv subotičke ekipe „Spartak Vojput“. Početak utakmice je u 20 časova. 

U okviru 9. kola Vojvođanske lige Istok u subotu, 12. oktobra „Kikinda 1909“ na Gradskom stadionu dočekuje Crvenu zvezdu iz Vojvode Stepe. U nedelju ŽAK igra u Banatskom Karađorđevu protiv „Jedinstva“, a kozaračka „Sloboda“ u Čenti protiv „Banata“. Posle osam odigranih kola „Sloboda“ je na drugom mestu tabele, „Kikinda“ na 4, a ŽAK na 14. Devetu utakmicu u Srpskoj ligi Vojvodina velikoselska „Kozara“ će igrati sutra, 12. oktobra, na svom stadionu protiv „Dunava“ iz Starih Banovaca. „Kozara“ je sa jednom pobedom, tri remija i 4 poraza na 14. mestu tabele. Sve utakmice počinju u 15 časova. 

Kikindski Džudo klub „Partizan“ prima nove članove, decu uzrasta od 6 do 8 godina. Zaintersovani mogu da dođu u Sportsku salu „Partizan“, ponedeljkom, sredom i petkom u 18 časova. 

Muški odbojkaški klub „Kikinda“ poziva dečake osnovnoškolskog uzrasta da pohađaju jednu od najboljih škola odbojke. Treninzi se odvijaju u školama „Žarko Zrenjanin“ i „Đura Jakšić“. Svi zainteresovani informacije mogu dobiti pozivom na:  064/24 37 975. 

Vreme:

Sunčano sa slabim severozapadnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi 21 stepen. 

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija može biti nepovolјna za nervno labilne osobe. Kod meteoropata moguća je glavobolјa, pospanost i nervoza. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatni oprez.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!