Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 11. jun

Danas je ponedeljak, 11. jun

Radosne vesti:

Za dane vikenda u Kikindi su rođene tri devojčice i tri dečaka potvrđeno nam se sa porođajnog odeljenje.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta, od čega je 17 intervencija bila na poziv pacijenata u gradu, 7  pegleda bilo je u selima, dok je u ambulanti obavljeno 11 pregleda.

Policijska uprava:

U toku vikenda registrovane su tri saobraćajne nezgode ( Novi Kneževac, Čoka i Ada). U pomenutim nezgodama pričinjene su materijanle štete, dva lica su lakše povređena.

Kompanija FCC Kikinda:

Kompanija FCC Kikinda počela je da primenjuje novo radno vremeblagajni , radnim danima je od 7 do 19 časova, a subotom od 7 do 15 časova.

Matičarska služba:

U toku vikenda dva para su sklopila brak u Kikindi.

Sakupljanje tetrapak ambalaže:

Kompanija FCC doo Kikinda poziva sve sugrađane da individualno  vrše prikupljanje upotrebljene tetrapak ambalaže, kao što je do sada bio slučaj sa PET ambalažom i ostalim sekundarnim sirovinama. Prikupljene količine mogu da se predaju uz dobijanje adekvatne novčane nadoknade.

Baletska škola:

Baletska škola u Novom Sadu, izdvojeno odeljenje u Kikindi upisuje decu u prvi razred osnovne baletske škole. Prijave su svakog radnog dana od 18,30 do 20 časova u prostorijama Kulturnog centra Kikinda, Sale broj 5 i 7. Ostale informacije na 061/281-41-41

Obrazovanje:

Svim školama u Srbiji Ministarstvo prosvete ponudiće uvođenje elektronskog dnevnika od 1. septembra, ali to ne znači da će od naredne školske godine papirni dnevnici otići u zaborav, jer sve škole nemaju adekvatnu opremu za uvođenje e-dnevnika.

SC “ Jezero“

Sezona na otvorenim bazenima Sportskog centra „Jezero“ u Kikindi i Banatskom Velikom selu počela je u subotu. Kartica za pedeset ulazaka košta 4.500 dinara, i može se platiti na šest mesečnih rata, dok za dvadeset pet ulazaka staje 3.000 dinara. Cena pojedinačne karte za odrasle je 200 dinara, deca od 5 do 15 godina plaćaju 150, dok deca do 5 godina imaju besplatan ulazak. Kartu ne plaćaju ni deca sa posebnim potrebama, koja moraju uvek biti u pratnji neke odrasle osobe.

Sport:

Fudbaleri ’’Napretka’’ iz Banatske Topole ovog vikenda odigrali su prvu utakmicu baraža za popunu u Područnoj fudbalskoj ligi – Zrenjanin. Članovi Opštinske lige Žitište – Nova Crnja, fudbaleri ’’Napretka’’, poraženi su od ’’Kleka’’ sa 4:0. Priliku da se revanširaju imaće u četvrtak od 17:30 na seoskom stadionu.
S druge strane, fudbaleri mokrinskog ’’Delije’’ u istom nadmetanju pobedili su na svom terenu ekipu ’’Potisja’’ iz Knićanina sa 4:1, a na revanš Mokrinčani idu u sredu. Strelci za mokrinski klub bili su: Perišić, Živkov, Miladinov i Čeleketić.

Vreme:

Danas i sutra će biti sunčano i veoma toplo vreme.

Bioprognoza:

Očekuje se nešto povolјnija biometeorološka situacija. Zbog porasta dnevne temperature hroničnim bolesnicima se savetuje izbegavanje većih napora. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe, nesanice i pojačanog zamaranja. U najtoplijem delu dana se preporučuje dodatna zaštita od UV zračenja. Povećana koncentracija je neophodna svim učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!