Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 11. jul

Danas je sreda, 11. jul

Svetski dan stanovništva:

Današnji datum, 11. jul se od 1989. godine obeležava kao Svetski dan stanovništva, sa ciljem podizanja svesti  o hitnosti i važnosti pitanja stanovništva, uključujući i njihove odnose prema životnoj sredini i razvoju.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 28 puta, od čega je 16 intervencija bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda.

Porođajno odeljenje:

U protekla dvadeset četiri sata u kikindskom porodilištu na svet su došle dve bebe, dečak i devojčica.

Policijska uprava Kikinda:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga, registrovane su dve saobraćajne nezgode sa pričinjenom materijalnom štetom, jedna na teritoriji Ade i jedna na teritoriji Sente.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na zameni niskonaponskih prekidača u četvrtak, 12. jula u periodu od 9 do 12 sati bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Bašaidu: Branislava Nušića, od Vojvođanske do 4. oktobra, Jove Jurišina, od Jovana Jovanovića Zmaja do Vojvođanske, Knežević Vojice, od Rade Mikalačkog do Zmaj Jovine, Rade Mikalačkog , od Branislava Nušića do Svetozara Markovića, Vojvođanska, od Branislava Nušića do Knežević Vojice, i Zmaj Jovina, od Jove Jurišina do Branislava Nušića.

JP „Kikinda“ :

Zbog predstojećih radova na rekonstrukciji pijace u centru grada, od danas blagajna JP „Kikinda“ koja se nalazi u pijačnoj upravi, na adresi Branka Radičevića broj 8, preselila se u prostorije FCC Kikinda d.o.o na adresi Generala Drapšina broj 20.

Plesna radionica za decu u KCK:

Kulturni centar Kikinda organizuje plesnu radionicu pod nazivom „Ludi letnji ples“, namenjenu deci uzrasta između 8 i 15 godina. Prijavljivanje traje do subote, 14. jula.

Radioncu će voditi Tijana Levnaić, a telefonm za prijavljivanje i informacije je: 065/ 20 56 450

Sabor frulaša u Iđošu:

Tradicionalna manifestacija Sabor frulaša Vojvodine „Škripi đeram“ biće održana 23. put u subotu, 14. jula u Domu kulture u Iđošu. Početak takmičenja zakazan je za 20:30 sati, a pre toga, u 19:30 biće otvorena izložba likovnih radova slikara Brace Azarića i Nandora Mičika.

Dan otvorenih vrata u Policijskoj upravi Kikinda

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Odeljenje za stručno obrazovanje i obuku u saradnji sa policijskim upravama organizovalo je Dan otvorenih vrata, i tim povodom otvorila konkurs za 15 radnih mesta u policijskoj upravi u Kikindi.

Sve informacije mogu da se pronađu na internet sajtu ili u Policijskoj upravi u Kikindi, a tamo može da se preuzme i formular za prijavu na konkurs.

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ sutra, 12. jula biće prikazana akciona drama „Zaštitnik“ sa Melom Gibsonom u glavnoj ulozi. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je besplatan.

Raspisan sastavljački konkurs „Enigmatski Dani ludaje 2018“:

Enigmatski klub „Kikinda“ raspisuje sastavljački konkurs pod nazivom „Enigmatski Dani ludaje 2018“, u disciplinama ukrštenica, anagram i rebus. Rok za slanje radova je 20. avgust.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas iznosi 118,0537 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Sportski savez grada Kikinde i ove godine organizuje noćni turnir u malom fudbalu, koji će biti održan u dvorištu Gimnazije „Dušan Vasiljev“. Turnir počinje u četvrtak, 12. jula, a organizatori očekuju učešće velikog broja ekipa, koje će se boriti za veoma vredne novčane nagrade.

Vreme:

Danas, sunčano i toplo. Maksimalna dnevna temperatura 29 stepeni.