Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 11. jul

Danas je subota, 11. jul 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 28 puta. Na poziv pacijenata bilo je 15 intervencija, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 13 građana.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođena tri dečaka.

Tretmani suzbijanja komaraca:

Gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine obaveštava javnost da će u ponedeljak, 13. jula, u periodu između 18 sati i 22 časa biti izvršen tretman suzbijanja odraslih formi komaraca, hemijskim putem iz vazduha i sa zemlje, na teritoriji Kikinde i okolnih naseljenih mesta. Narednog dana, 14. jula, od 5 časova ujutru, biće izvršen tretman suzbijanja komaraca sa zemlje u centru grada. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u ponedeljak, 13. jula od 8 do 11 sati bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Žarka Zrenjanina, od Sterije Popovića do Save Lipovanova, Kumanovska, od Veljka Petrovića do Đure Daničića, Kraljevića Marka, od Žarka Zreljanina do Đure Daničića, Đure Daničića, od Kraljevića Marka do Albertove, Veljka Petrovića od Kumanovske do Albertove, Sutjeska, od početka do sokačeta, Sterije Popovića, od Žarka Zrenjanina do Prizrenske, i Prizrenska, od Sterije Popovića do Nikole Francuskog. Od 10:30 do 11:30 električnu energiju neće imati deo Ulice Jovana Jovanovića Zmaja, od Mihajla Pupina, do polovine ulice prema Prizrenskoj. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u Crvenom krstu u ponedeljak, 13. jula, od 8:30 do 13 časova. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 17 sati. 

Testiranje na koronavirus na lični zahtev i u Kikindi:

Kikinđani koji žele da se testiraju na koronavirus mogu to da učine na Odeljenju mikrobiologije Zavoda za javno zdravlje, koje se nalazi u Opštoj bolnici. Pre testiranja neophodno je uplatiti iznos od 6.000 dinara na žiro račun koji se može pronaći na sajtu Ministarstva zdravlja i na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Nakon toga, građani sa priznanicom, kao dokazom uplate, dolaze na testiranje, koje se obavlja jednostavno, uzimanjem brisa iz nosa i grla, radnim danima od 7 do 15 sati. Rezultati se dobijaju u roku od 48 sati. Pravo na besplatno testiranje imaju građani sa simptomima koronavirusa, kao i studenti i maloletna lica koji putuju u zemlje koje zahtevaju negativan PCR test. 

Kovid ambulanta za decu:

Kovid ambulanta, koja prima školsku i mlađu decu sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem nalazi se u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radi svakog dana od 7 do 18 sati. Svi ostali pacijenti javljaju se u Dispanzeru u Ulici Kralja Petra I ili u ambulanti kod Vrtića „Kolibri“. 

Gerontološki centar: 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, posete Gerontološkom centru su ponovo zabranjene. 

Kompanija FCC:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će do ponedeljka biti na sledećim lokacijama u Bašaidu: ugao ulica Svetozara Markovića i Nikole Tesle, Svetozara Markovića i Raše Lazarevića, ugao Milana Grujića i Branka Radičevića i Bikač, a od ponedeljka do srede: ugao Svetosavske i Nikole Tesle, Svetosavske i Raše Lazarevića, Aleksandra Grujića i Nikole Tesle i ugao Aleksandra Grujića i Raše Lazarevića. 

U gradskoj zoni, do ponedeljka 6 kontejnera biće u Ulici Nikole Francuskog, a od ponedeljka do srede 6 kontejnera nalaziće se u Ulici Sterije Popovića. Telefon za informacije: 0800/ 111 666. 

VŠSSOV:

Prvi upisni rok Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača za školsku 2020/20201. godinu je završen, a ostalo je još 66 slobodnih mesta. Na smeru Strukovni vaspitač dece predškolskog uzrasta ima još 45 mesta na samofinansiranju, dok će na smeru Strukovni vaspitač za tradicionalne igre na budžetu moći da se upišu još dva studenta, a na samofinansiranju 19. Prijava kandidata zakazana je za 3. i 4. septembar, narednog dana biće održani provera sklonosti i sposobnosti, kao i prijemni ispit. Jedinstvena rang lista biće objavljena 8. septembra, a upis primljenih kandidata u drugom konkursnom roku biće održan 11. i 12. septembra. 

Narodni muzej:

Narodni muzej do kraja avgusta organizuje program „Kikinda od A do Š“ namenjen školarcima i porodicama sa decom. Ovogodišnji program se razlikuje od prethodnih kampova po tome što nema dužeg zadržavanja većeg broja dece u isto vreme u Muzeju. Zainteresovani mogu od utorka do subote, u periodu od 10 do 18 sati, da u Muzeju preuzmu edukativni radni list za istraživanje našeg grada. Sve informacije o letnjem programu možete dobiti slanjem poruke na Fejsbuk stranici Muzeja ili na broj: 421-239.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije program današnje manifestacije „Subota u Suvači“ biće izmenjen. Suvača će biti otvorena od 10 sati, a stručna vođenja biće realizovana od 16 do 20 časova (petoro osoba po turi). Otkazuju se radionice izrade suvenira, kao i edukativna radionica za decu. Nošenje maski je obavezno. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Ježeva kućica“ biće izvedena na letnjoj sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 12. jula, sa početkom u 17 i u 19 sati. 

Kursna lista:

Dinar će u ponedeljak, 13. jula, neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,5944 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Sunčano i toplo, maksimalno 34 stepena. Krajem dana naoblačenje sa kišom.

Bioprognoza:

Nepovolјne biometeorološke prilike mogu prouzrokovati pojačane tegobe kod svih grupa hronično obolelih, pa im se preporučuje ograničenje fizičkih napora i striktno pridržavanje saveta lekara. Kod meteoropata su mogući problemi sa snom, glavobolјa i neraspoloženje. Adekvatno odevanje uz primenu zaštite od UV zračenja se preporučuje svima. Oprez učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!