Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 11. jul

Danas je četvrtak, 11. jul

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice rođena je jedna beba (dečak).

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 32 puta,  17 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda. 

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovano je šest saobraćajnih nezgoda , tri na području Kikinde, dve u Senti i jedna u Adi. U pomenutim nezgodama pričinjena je materijalna šteta, dva lica su lakše povređena.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na orezivanju rastinja danas, između 8 i 15 časova, povremeno će bez struje ostajati pojedine ulice u Iđošu, najviše do sat vremena. 

Sutra, 12. jula, u periodu između 8 i 15 časova, bez struje će povremeno ostati pojedini delovi Banatskog Velikog Sela, Ruskog Sela i Novih Kozaraca, najviše do sat vremena. 

Takođe u petak, od 9 do 13 časova, električna energija će biti isključena u sledećim ulicama u Nakovu: Slavka Rodića, Iva Lole Ribara, Krajiška, Sime Šolaje, Marije Bursać, Miloša Tice, Marka Oreškovića, polovina Ulice Miladina Zorića, Šošina, od Iva Lole Ribara do Sime Šolaje, i Glavna, od Slavka Rodića do Sime Šolaje. 

Raspodeljena dva miliona dinara za razvoj preduzetništva: 

Ugovori po Javnom pozivu za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj preduzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća na teritoriji grada Kikinde, potpisani su juče u Gradskoj kući. Ukupnim iznosom od dva miliona dinara podržano je 9 učesnika Konkursa. 

Radovi u OŠ „Đura Jakšić“:

U staroj zgradi Osnovne škole „Đura Jakšić“ u Kikindi, u toku su radovi na zameni krovne konstrukcije i dotrajalih prozora, koji su bili u veoma lošem stanju. U rekonstrukciju su uložena sredstva u iznosu od oko 11 miliona dinara. Radove je juč obišao gradonačelnik Pavle Markov, koji je tom prilikom istakao da je jedan od prioriteta lokalne samouprave od samog početka, rekonstrukcija i dovođenje svih objekata obrazovnih institucija na prihvatljiv nivo. 

Novi zakoni o turizmu i ugostiteljstvu stupili na snagu 1. jula:

Zakoni o turizmu i ugostiteljstvu u potpunosti su stupili na snagu 1. jula, te su svi vlasnici ugostiteljskih objekata i smeštajnih kapaciteta bili u obavezi da usklade svoje poslovanje sa ovim zakonima.  Kategorizaciju objekata nakon isteka roka od 3 godine, kod onih koji su već kategorizovani, vlasnici smeštajnih kapaciteta rade kod nadležnih institucija gde su radili i prethodni put (Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija ili lokalna samouprava), a vlasnici smeštajnih kapaciteta koji tek planiraju da se kategorizuju, obaveštenja o tome mogu dobiti na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija ili u Odseku za poslove razvoja grada Kikinde, u Gradskoj upravi, kancelarije broj 88 i 89. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u ponedeljak, 15. jula oragnizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, na adresi Nemanjina broj 4, od 9 do 13 časova. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ večeras će biti prikazana komedija „Bitanga s plaže“. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je slobodan.

Narodni muzej:

Izložba radova Maje Sekulić biće otvorena u Narodnom muzeju u Kikindi u petak, 12. jula. Početak otvaranja zakazan je za 19 časova. 

Narodni muzej u Kikindi od 15. do 21. jula organizuje besplatne likovne radionice, namenjene deci uzrasta od 8 do 12 godina. Radionice će trajati od 11 do 13 časova. Planiran broj učesnika u radionicama je 20, a broj telefona za prijavljivanje 061/ 40 12 981. 

Suvača demofest:

Četvrti po redu „Suvača demofest“ biće održan u subotu, 13. jula, na uglu Srbobranske i Moravske ulice u Kikindi. Cilj ovog muzičkog događaja je afirmisanje mladih nada i oživljavanje rok scene. Program počinje u 18 časova. 

Kursna lista:
 
Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,7672 dinara za jedan evro, što je  najjača vrednost dinara u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Vreme:

Nakon relativno svežeg jutra za ovo soba godine, tokom dana pretežno sunčano i toplije, maksimalna temperatura 25 stepeni.

Bioprognoza:

Očekuju se povolјne biometeorološke prilike za većinu hroničnih bolesnika, izuzev srčanih kojima se savetuje izvestan oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu poremećaja sna i glavobonje. Zbog povećanog UV zračenja neophodna je adekvatna zaštita i izbegavanje direktnog izlaganja suncu.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!