Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 11. januar

Danas je ponedeljak, 11. januar

Radosne vesti:

U toku proteklog  vikenda u Kikindi je rođen jedan dečak. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 32 puta. Na poziv pacijenata 17 bilo je pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 15 građana. 

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda u toku vikenda, na teritoriji Severnobanatskog okruga, registrovane su 3 saobraćajne nezgode, 1 u Adi i 2 u Kikindi, u kojima je jedno lice zadobilo teške telesne povrede. 

Zimska služba spremno dočekala prvi sneg:

Zimska služba u našem gradu spremno je dočekala prvi sneg koji je počeo da pada juče u poslepodnevnim satima. Posuta je so u gradskoj zoni, kao i kameni agregat po putevima u selima. Zimska služba održavaće puteve prvog i drugog prioriteta gradskih i vangradskih saobraćajnica, u dužini od oko 120 kilometara, za koje je u obavezi da obezbedi prohodnost. 

Smanjen broj dnevnih pregleda i novih slučajeva koronavirusa:

Epidemiološka situacija u našem gradu se i dalje ocenjuje kao vanredna, ali se registruje stabilizaija broja obolelih. Kontrolni pregledi se obavljaju u ambulanti u Mirkonaselju, od 7 do 20 časova, a broj telefona je 316-218. Druga zdravstvena ambulanta, kod Tehničke škole, ponovo prima i pacijente koji nemaju simptome koronavirusa. U dvorištu ove ambulante, kao i do sada, na prvi pregled mogu da se jave građani koji sumnjaju da su oboleli od koronavirusa. Radno vreme i ove ambulante je od 7 do 20 sati, a telefon je: 316-204. Ambulanta u Svetosavskoj ulici broj 53 biće dežurna vikendom.  

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u utorak, 12. januara, od 11 do 12 časova, bez struje će ostati potrošači u Banatskoj ulici u Kikindi. U slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odloženi. 

U Kikindi obeležena godišnjica „Krvavog januara“:

U subotu 9. januara, na dan kad su 1942. nemački okupatori u atrijumu tadašnje Kurije streljali kikidnske antifašiste, predstavnici lokalne samouprave, Severnobanatskog okruga i SUBNOR-a položili su vence na spomen ploču u dvorištu Narodnog muzeja. Ovaj datum u istoriji je poznat kao „Krvavi januar“, kada su streljani 21 Kikinđanin i 9 rodoljuba iz Morkina. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini biće održana danas u Crvenom krstu, u periodu od 8:30 do 13 sati. 

Poziv punoletnim licima za uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2003. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena od 1991. do 2002. godine, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana u periodu od 9 do 15 časova, od 18. januara do 28. februara, u Centru Ministarstva odbrane, u Ulici Kralja Petra I 37. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ nakon pauze zbog praznika danas počinje rad sa korisnicima.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5925 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

U toku noći očekuju se kratkotrajna susnežica i sneg, koji su mogući i u nižim predelima. Narednih dana biće oblačno i hladno.

Bioprognoza: 

Oprez se i dalјe savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Glavobolјa i smanjenje radne sposobnosti su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!