Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 11. februar

Danas je ponedeljak, 11. ferbuar 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 40 puta, 25 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 15 pacijenata.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku proteklog vikenda registrovana je jedna saobraćajna nezgoda na području Kikindi. U pomenutoj nezgodi nije bilo povređenih. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u utorak, 12. februara u periodu od 9 do 12 časova bez struje će ostati celi Novi Kozarci i deo Banatskog Velikog Sela, od centra prema Novim Kozarcima. 

Zabranjene posete u Bolnici:

Zbog sprečavanja širenja virusa gripa posete pacijentima u Opštoj bolnici u Kikindi, kao i korisnicima Gerontološkog centra, nisu dozvoljene do daljeg. 

Konkursi Zavoda za ravnopravnost polova:

Zavod za ravnopravnost polova raspisao je dva konkursa, od kojih je jedan namenjen parovima za kupovinu kuća na selu u Vojvodini, a drugi unapređenju položaja žena pripadnica nacionalnih manjina na teritoriji Vojvodine. Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana za finansiranje projekata u oblasti ravnopravnosti polova sa ciljem unapređenja položaja žena pripadnica nacionalnih manjina otvoren je do 14. februara, dok je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom otvoren je do 15. aprila. 

Narodno pozorište: 

Predstava „Smrt čoveka na Balkanu“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi sutra, 12. februara sa početkom u 20 časova. 

Koncerti za Dan zaljubljenih:

U svečanoj sali Narodnog muzeja u Kikindi u četvrtak, 14. ferbuara biće održan koncert pod nazivom „Veče za sećanje“. Nastupiće Kikinđani Milan Prunić Duma, Vladimir Jakšić, Eva Aranjoš Francuski, Ljiljana Sivčev, Milan Mitrić i Vladimir Kovačević, a specijalna gošća biće vokalni solista Staša Radak, pobednica međunarodnog festivala u Požegi. Početak je u 19 sati. 

Lokalna samouprava i ove godine Kikinđanima poklanja koncert povodom Dana zaljubljenih. U sali Narodnog pozorišta u četvrtak, 14. februara sa početkom u 20 sati nastupiće poznati pop pevač Boris Režak. 

Svetsko juniorsko i omladinsko prvenstvo u kvizingu:

Međunarodna kvizing asocijacija u subotu, 16. februara sa početkom u 12 sati, u OŠ „Sveti Sava“ istovremeno organizuje drugo po redu Svetsko juniorsko (za mlade do 19 godina) i prvo Svetsko omladinsko prvenstvo u kvizingu (za mlade od 19 do 23 godine). Učešće je besplatno. Takmičenje će biti održano istorvemeno u više gradova širom sveta, a organizator nadmetanja u našem gradu je Enigmatski klub “Kikinda” (EKK). Prijavu treba poslati na mejl: vanjatomasev@yahoo.com ili slavkobovan@yahoo.co.uk.

Sport:

Rukometaši “Kikinde Grindex“ izgubili su u subotu od “Novog Pazara“ u okviru utakmice 15. kola Super A rukometne lige Srbije. Gostujuća ekipa savladala je kikindske rukometaše sa 26:24. 

U okviru trećeg kola kadetskog prvesntva Vojvodine ekipa Muškog odbojkaškog kluba „Kikinda“ savladala je u gostima OK „Sombor“ rezultatom 3:0. Pionirska ekipa istog kluba takođe je slavila maksimalnim rezultatom, na domaćem terenu protiv Odbojkaškog kluba „Bnata“ iz Vršca. Obe ekipe sada čekaju protivnike u četvrtfinalu prvenstva Vojvodine. 

Vreme: 

Danas kišovito sa slabim severnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 8 stepeni. 

 

Pratite nas FB