Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 11. februar

Danas je utorak, 11. februar

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 25 puta, 15 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda.   

Policijska uprava: 

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Kanjiži u kojoj je pričinjena materijalna šteta.

Radosna vest:

U kikindskom porodilištu, u toku jučerašnjeg dana, na svet je došao jedan dečak. 

Zabrana poseta u Bolnici u Kikindi:

Opšta bolnica u Kikindi obaveštava građane da su zabranjene posete pacijentima, zbog sprečavanja širenja virusa gripa. Zabrana poseta je na snazi do daljeg.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova danas, od 9 do 13 sati, bez električne energije će ostati sledeće ulice u Nakovu: parna strana Glavne, od Sime Šolaje do Krajiške, Šošina, od Sime Šolaje do Krajiške, i Sime Šolaje. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja je organizovana u Crvenom krstu, došlo je 95 potencijalnih davalaca. Dragocenu tečnost darovala su 82, dok 13 to nije moglo iz medicinskih razloga. Naredna akcija biće održana 27. ferbuara. 

Uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena u periodu od 1992. do 2001, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju može se izvršiti u nadležnom Centru Ministartsva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, nakasnije do 28. februara 2020. godine. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana, u periodu od 9 do 13 časova. 

Narodno pozorište:

Predstava „Siroti mali hrčki“, rađena po tekstu Gordana Mihića, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta večeras, sa početkom u 20 sati. 

Narodni muzej:

U okviru Festivala etnološkog filma danas će biti prikazana sledeća ostvarenja: „Zvuk lampaša“ iz Srbije, „Ljudi na ekranu“ iz Kine i „Devojka iz Parsijana“ iz Irana. Početak je u 17 sati, ulaz je slobodan.  

Koncert pod nazivom „Veče koje trenutke nosi u večnost“ biće održan u Narodnom muzeju u Kikindi u četvrtak, 13. ferbuara. Početak je u 19 sati, ulaz je slobodan. 

Poklon koncert za Dan zaljubljenih:

Poznati pevač pop muzike Nenad Knežević Knez nastupiće u petak, 14. februara u sali Narodnog pozorišta u Kikindi. Početak je u 20 časova, ulaz je slobodan. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima za Dan zaljubljenih. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju, do kraja februara. Časovi su besplatni za članove Biblioteke. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi danas 117,5794 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas promenljivo oblačno, maksimalno 10 stepeni u Kikindi.

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija nepovolјno će uticati na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba, pa se svima savetuje oprez. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi i nesanica. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje maksimalna koncentracija.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!