Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 11. decembar

Danas je sreda, 11. decembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 39 puta, 27  intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu je rođen jedan dečak.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode u Kikindi i Kanjiži u kojima je pričinjena materijalna šteta.

Isključenje struje:

Zbog radova na električnoj mreži danas, u periodu od 11 do 11:30 bez struje će ostati korisnici u Mirkonaselju, V lamela (stare lamele L3 i L4). 

Raspisan Konkurs za Godišnju nagradu i gradska priznanja: 

Komisija za dodelu Nagrade grada Kikinde i gradskih priznanja raspisala je Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu najvišeg priznanja i nagrada za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, za 2019. godinu. Predloge za dodelu nagrada i javnih priznanja Grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije našeg grada. Predlozi za nagrađivanje sa dokumentacijom dostavljaju se Gradskoj upravi, najkasnije do 16. decembra, na adresu: Gradska uprava, kancelarija broj 81, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda (sa naznakom: Za nagrade Grada Kikinde). 

JP „Kikinda“:

JP „Kikinda“ podseća potrošače da na vreme zaštite svoje vodomere i vodomerna skloništa. Izolacija je naročito neophodna ako je vodomer postavljen plitko ili u podrumskim prostorijama bez prozora. Da bi se vodomeri i unutrašnje instalacije sačuvali tokom niskih temperatura, važno je da budu izolovani na adekvatan način. Potrebno ih je utopliti postavljanjem nekog termoizolacionog materijala preko njega (slama, stiropor ili staklena vuna). Zavijanje vodomera krpama ne predstavlja dovoljnu zaštitu kada su niske temperature, a građani posebnu pažnju treba da obrate na to da li je staklo na ovom uređaju razbijeno.

Kulturni centar:

Spasoje Kulauzov iz Mokrina predstaviće svoj strip u Kulturnom centru, večeras sa početkom u 19 sati. 

Narodna biblioteka:

Promocija knjige „I šampioni umiru, zar ne?“ Miroslava Ćurčića biće održana danas u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. Početak je u 20 časova, ulaz je slobodan. O knjizi će, osim autora, govoriti i urednici Izdavačke kuće „Partizanska knjiga“. Književno veče biće upriličeno u Bilbioteci i u četvrtak, 12. decembra, kada će svoju knjigu pod nazivom „Veliki juriš“, predstaviti Slobodan Vladušić. Početak promocije je u 19 sati. 

Narodni muzej:

Kao prateći program izložbe „Post ciklus“, autorke Maje Rakočević Cvijanov, u petak, 13. decembra u Narodnom muzeju biće održana psihološka radionica, sa temama vezanim za savremenu ženu srednjeg doba. Početak je u 18 sati, ulaz je slobodan. Radionicu će voditi psiholog i porodični psihoterapeut Tatjana Tanović. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara iznosi 117,5124 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Oblačno i suvo sa slabim severnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 9 stepeni. 

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija relativno je povoljna za većinu hronično obolelih. Najizraženije tegobe mogu osetiti astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici, pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!