Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 11. avgust

Danas je utorak, 11. avgust

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 36 puta, 20 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 16 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi rođena je jedna beba (devojčica).

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane su tri saobraćajne nezgode. U pomenutim nezgodama četiri lica su teško povređena i dva lakše. Pričinjene su materijane štete.

JP “ Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će do 3. septembra deo raskrsnice ulica Jovana Jovanovića Zmaja i Miloša Velikog biti zatvoren za saobraćaj, zbog radova na sanaciji toplovodne mreže. 

Završeni radovi na Prihvatilištu:

Adaptacija i uređenje Prihvatilišta za beskućnike, koje se nalazi na mestu nekadašnjeg Doma učenika, su završeni. Nakon dobijanja licence objekat će, osim za zbrinjavanje osoba koje nemaju krov nad glavom, služiti i kao Centar za podršku žrtvama porodičnog nasilja. U radove je uloženo 10 miliona dinara, koje su obezbedili Pokrajinska vlada, lokalna samouprava i Gerontološki centar Kikinda. 

Akcija davanja krvi:

Na jučerašnju, vanrednu akciju dobrovoljnog davanja krvi došlo je 47 potencijalnih davalaca. Dragocenu tečnost dalo je njih 37, dok je 10 odbijeno iz medicinskih razloga. Naredna akcija zakazana je za ponedeljak, 17. avgust. 

Javni poziv za dodelu pomoći izbeglicama na teritoriji Kikinde:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima na teritoriji grada Kikinde, raspisala je  Javni poziv, za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica, kroz nabavku građevinskog materijala za adaptaciju ili popravku seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Kikinde. Obrazac prijave i objedinjene izjave, kao i sve dodatne informacije, mogu se dobiti u prostorijama Povereništva za izbeglice u Gradskoj upravi kancelarija broj 11, na sajtu grada Kikinde, kao i pozivom na broj telefona 0230/410-164. Poziv je otvoren do 13. avgusta. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 19 sati. 

Kovid ambulanta za decu:

Kovid ambulanta, koja prima školsku i mlađu decu sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem nalazi se u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radi svakog dana od 7 do 18 sati. Svi ostali pacijenti javljaju se u Dispanzeru u Ulici Kralja Petra I ili u ambulanti kod Vrtića „Kolibri“. 

Kompanija FCC:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će još danas i sutra biti postavljeni na sledećim mestima u Sajanu: Ulica Košut Lajoša brojevi 10 i 113 i Ulica Đure Đakovića 38 i 106.

U gradskoj zoni, danas i u sredu 2 kontejnera nalaziće se u Masarikovoj ulici, a četiri u Hajduk Veljkovoj, a od srede do petka po 6 kontejnera biće postavljeno u Dositejevoj ulici, od Nikole Tesle do pijace, i u Ulici Vojvode Putnika, od Nikole Tesle do Branka Radičevića

Narodni muzej:

Narodni muzej do kraja avgusta organizuje program „Kikinda od A do Š“ namenjen školarcima i porodicama sa decom. Ovogodišnji program se razlikuje od prethodnih kampova po tome što nema dužeg zadržavanja većeg broja dece u isto vreme u Muzeju. Zainteresovani mogu od utorka do subote, u periodu od 10 do 18 sati, da u Muzeju preuzmu edukativni radni list za istraživanje našeg grada. Sve informacije o letnjem programu možete dobiti slanjem poruke na Fejsbuk stranici Muzeja ili na broj: 421-239.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara sutra će biti 117,5799 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo vreme, a od sredine dana mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Bioprognoza:

Usled očekivanog sparnog vremena u pojedinim delovima zemlјe savetuje se oprez, naročito osobama sa respiratornim i srčanim tegobama. Moguće je zamaranje, pospanost i pad koncentracije. Preporučuje se adekvatna zaštita od UV zračenja u najtoplijem delu dana.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!