Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 11. april

Danas je četvrtak, 11. april

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 36 puta, 24 intervencije bile su na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Senti, u kojoj su dva lica zadobila lake telesne povrede. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u ponedeljak, 15. aprila organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 9 do 13 sati. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u petak, 12. aprila od 10 do 11 časova bez struje će ostati korisnici u sledećim ulicama u Ruskom Selu: Mladena Stojanovića, od Vojvode Knićanina do polovine ulice prema Bratsva jedinstva, i Vojvode Knićanina, od Mladena Stojanovića do polovine ulice prema Petefi Šandora. 

Potpisan Kolektivni ugovor između JP „Kikinda“ i lokalne samouprave: 

Juče su u Gradskoj kući Kolektivni ugovor između lokalne samouprave i Javnog preduzeća za komunalnu infrastrukturu i usluge „Kikinda“ potpisali gradonačelnik Pavle Markov, direktor ovog preduzeća Danilo Furundžić i predsednik sindikata JP „Kikinda“ Nikola Vojnović. Novi Ugovor je, prema rečima direktora JP „Kikinda“ Danila Furundžića, obezbedio unapređenje Opšteg ugovora o poslovanju i Ugovora o radu, i usklađen je sa novim zakonom. 

Dodeljeni sertifikati polaznicima obuke za šivenje i informatiku:

Juče je u prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje u Kikindi upriličena dodela sertifikata polaznicima obuke za šivenje i krojenje, kao i polaznicima osnovne informatičke obuke za osobe sa invaliditetom. Sertifikate za uspešno završenu obuku krojenja i šivenja dobilo je 15 lica, dok je 5 sertifikata uručeno licima sa invaliditetom za završenu osnovnu informatičku obuku. Na osnovu procene tržišta rada i ankete poslodavaca o potrebnoj radnoj snazi, Nacionalna služba za zapošljavanje donela je odluku da će ove godine biti realizovane obuke za rukovanje CNC i građevinskim mašinama, kao i tri obuke za lica sa invaliditetom. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će do ponedeljka, 15. aprila biti postavljeni u Banatskom Velikom Selu. Nakon toga, akcija se nastavlja u Novim Kozarcima. 

U gradskoj zoni, kontejneri će se danas i u petak nalaziti u ulici Braće Bogaroški. 

Narodna biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je po drugi put nagradni konkurs za najbolji trejler za knjigu. Pravo učešća imaju mladi starosti do 20 godina, a konkurs je otvoren do 5. maja. 

Zbirka priča slovenačke autorke Ane Šnabl „Odvezani“ biće predstavljena večeras sa početkom u 20 sati u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“.

Knjiga „Sa druge strane obloga“ autora Bogdana Stevanovića, biće predstavljena u petak, 12. aprila u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. Početak promocije zakazan je za 19 časova. 

Kulturni centar:

Kulturni centar Kikinda i ove godine na gradskom trgu organizuje manifestaciju „Pozdrav proleću“, u okviru koje će biti održana i tradicionalna trka beba „Naj kića“. Pravo učešća imaju bebe do 16 meseci, a prijavljivanje traje do utorka, 16. aprila. 

Prijavljivanje se vrši lično u Kulturnom centru, radnim danima od 10 do 15 sati, ili pozivom na: 422 544. 

Narodno pozorište: 

Predstava „Smrt čoveka na Balkanu“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u subotu, 13. aprila. Početak je u 20 sati. 

U mobilnom bioskopu u Narodnom pozorištu u nedelju će od 16 časova na repertoaru biti igrana avantura Tima Bartona „Dambo“, a od 18 i 20:30 sati ratna drama rusko-srpske produkcije „Balkanska međa“. Film „Dambo“ biće prikazan i u ponedeljak u 16 sati, u 18 će na repertoaru biti akciona avantura „Helboj“, a u 20:30 „Balkanska međa“. 

Vreme:

Danas promenjivo oblačno sa povremenom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 18 stepeni.

Pratite nas FB