Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 10. septembar

Danas je petak, 10. septembar

 

Hitna služba: 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta. Na poziv pacijenata obavljena su 23 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 12 građana.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikidnskom porodilištu na svet su došle dve devojčice. 

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima PU Kikinda u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u našem gradu, sa pričinjenom materijalnom štetom. 

Epidemiološka situacija:

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivno je 316 slučajeva koronavirusa. Na dnevnom nivou registruje se oko 25 novih slučajeva.

Dve doze vakcine primilo je 23 736 Kikinđana, samo prvu 701, dok je treću dozu dobilo 3 614 osoba. Radno vreme kovid ambulante u Mikronaselju je od 7 do 22, a vakcinalni punkt u Udruženju penzionera otvoren je od 8 do 18 sati. 

Tokom Dana ludaje na 4 mesta u centru grada biće postavljeni kontrolni punktovi, gde će građani moći besplatno da urade antigenski test i brzo dobiju rezultat. Testiranje će obavljati obučeni radnici Doma zdravlja, a građani će test moći da urade kod „Narvika“, „Gusala“, dečjeg igrališta i robne kuće „Azija“. Punktovi će raditi danas od 17 do 22 sata i u subotu od 10 do 22. 

Sakupljanje krupnog otpada:

Akcija sakupljanja kabastog otpada od ponedeljka, 13. septembra pa sve do 9. novembra biće organizovana u grdaskoj zoni. U ponedeljak, 13. i utorak, 14. septembra 6 kontejnera biće postavljeno u Ulici Kralja Petra I, od Ulice Oslobođenja do Trga, u utorak i sredu, 14. i 15. septembra šest kontejnera nalaziće se u Ulici Generala Drapšina, od Save Tekelije do Oslobođenja, u sredu i četvrtak, 15. i 16. septembra otpad će se sakupljati u Svetozara Miletića, od Save Tekelije do Oslobođenja, u četvrtak i petak u Ulici Đure Jakšića, od od Save Tekelije do Oslobođenja, a od petka 17. do ponedeljka, 20. septembra u Ulici Braće Bogaroški, od Oslobođenja do Save Tekelije.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u ponedeljak, 13. septembra, od 8 do 12 sati bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Banatskom Velikom Selu: Desanke Maksimović, od Zdravka Čelara prema Kikindi, i Branka Ćopića, od Desanke Maksimović do Pane Đukića. 

JP Kikinda:

JP „Kikinda“ započelo je plansku zamenu vodomera u Nakovu. Mole se potrošači da pripreme šahtove i omoguće ekipama nesmetanu zamenu vodomera u narednom periodu. Apeluje se na korisnike da održavaju svoja merna mesta, da budu čista i suva, kako bi radnici nesmetano obavili posao.

Rotari klub Kikinda raspisao Konkurs za studentske stipendije:

Kikindski Rotari klub otvorio je konkurs za dodelu stipendija za školsku 2021/22. godinu, studentima Univerziteta u Beogradu ili Novom Sadu, sa mestom prebivališta na teritoriji Кikinde. Uslovi su da je student upisao prvu godinu fakulteta i da je na budžetskom finansiranju, kao i to da je pokazao odličan uspeh u prethodnom školovanju ili odličan uspeh iz kompatibilnih predmeta.
Potrebno je dostaviti Molbu sa ličnim podacima, kraćom biografijom, mestom stanovanja, Uverenje o upisu na fakultet, naznaku mesta koje je kandidat zauzeo na rang listi i dokaz o prethodnom školovanju. Rotari klub Кikinda u skladu sa diskrecionim ovlašćenjima odabraće kandidate koji će dobijati mesečnu stipendiju. Molbe se dostavljaju (isključivo poštom) do 15. septembra 2021. godine na adresu: Rotari klub Кikinda, Ive Lole Ribara 39, 23300 Кikinda. Napomena: svu dokumentaciju dostavljati u fotokopijama.

Dani ludaje od 9. do 12. septembra: 

U okviru muzičkog programa maniefstacije „Dani ludaje“ večeras će od 20 sati nastupiti grupa „Divlje jagode“, a od 22 sata „Riblja čorba“. U subotu od 21 sat koncert će održati Svetlana Ražnatović, a u nedelju sa početkom u 20 časova Zvonko Bogdan. 

U sklopu manifestacije u subotu, 11. septembra na Starom jezeru biće organizovano takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Kikindska zlatna jesen“. Skup takmičara je u 14 sati, početak kuvanja je u 15, a predavanje uzoraka u 17 sati. 

Fijakerijada u nedelju u Kikindi:

Konjički klub „Banat“ iz Kikinde u nedelju, 12. septembra, na bivšem pogonu III kompanije „Toza Marković“ organizuje 26. reviju paradnih zaprega. Početak je zakazan za 13 časova. Na smotri će moći da se vide sledeće discipline: jednopreg, dvopreg, dvopreg za mlada grla, četvoropreg, kategorija za decu, poni konji, radne zaprege i jahači, a biraće se i najlepši pastuv, kobila, amovi i fijaker. 

Dečje pozorište „Lane“:

Povodom „Dana ludaje“ u Dečjem pozorištu Lane će se oba dana vikenda igrati predstave. U subotu će na repertoaru biti „Veseli raspust“, sa početkom u 17 sati, a u nedelju će premijerno biti izvedena predstava „Moj drug policajac“, u terminima od 17 i 19 časova. 

Sport:

U subotu, 11. septembra sa početkom u 10 sati na terenima TK „Kikinda“ biće svečano otvoren 9. po redu Sova kup, turnir koji će okupiti dečake i devojčice uzrasta od 10 do 18 godina. U nedelju će biti održan turnir rekreacije za veterane. 

U okviru 4. kola Srpske lige Vojvodina OFK Kikinda će sutra na Gradskom stadionu igrati protiv „Jedinstva“ iz Stare Pazove. U utakmicama Vovjođanske lige Istok, „Sloboda“ u subotu u Novim Kozarcima dočekuju „Crvenu zvezdu“ iz Vojvode Stepe, dok će u nedelju velikoselska „Kozara“ u Omoljici igrati protiv „Mladosti“, a ruskoselska „Crvena zvezda“ u Perlezu protiv „Vojvodine 1928“. Sve utakmice počinju u 16 sati. 

Vreme:

Malo do umereno oblačno i suvo, sa slabim jugoistočnim vetrom. Najviša temperatura biće 27 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekuje se nastavak povolјnih biometeoroloških prilika za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim i nervno labilnim osobama. Koncentracija se preporucije učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!