Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 10. septembar

Danas je utorak, 10. septembar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta, 20 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođene četiri devojčice.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovano  je pet saobraćajnih nezgoda, dve u Senti i po jedna u Kikindi, Adi i Novom Kneževcu. U pomenutim nezgodama pričinjena je materijalna šteta. 

Žogarija-loptarija u Kikindi:

Regionalna manifestacija sportsko-edukativnog karaktera „Žogarija loptarija“ biće održana danas na gradskom trgu. Učenici i nastavnici iz gradskih osnovnih škola učestvovaće u različitim zabavnim igrama koje promovišu fer plej i rodnu ravnopravnost, i zahtevaju spretnost i poznavanje svog kraja. Početak je u 14:30. 

Poljoprivredni sajam u Kikindi:

Prvi poljoprivredni sajam u našem gradu biće održan u petak, 13. i u subotu, 14. septembra u Sportskom centru „Jezero“. U okviru dvodnevne manifestacije biće organizovani: stručna predavanja, predstavljanje kompanija, paorske igre za decu, takmičenje u vožnji traktora, berza sitnih životinja i revija paradnih zaprega.

Rekreativna biciklistička vožnja do Ruskog Sela 15. septembra:

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave u nedelju, 15. septembra organizuje rekreativnu biciklističku vožnju od Kikinde do Kulturno-umetničkog i obrazovnog centra „Torontal“ u Ruskom Selu. Prijavljivanje traje do petka, 13. septembra, na telefone: 410-157 ili 410-191, i putem  mejla: zastita@kikinda.org.rs. 

Izbor najlepše uređenog izloga u gradu:

U susret najvećoj manifestaciji u našem gradu, „Danima ludaje“, lokalna samouprava je raspisala konkurs za izbor najlepše uređenog izloga u Kikindi. Svi zainteresovani, koji svojom kreativnošću žele da ulepšaju naš grad, mogu da se prijave Marini Šamu, na broj telefona: 410-115, ili na mejl: marina.samu@kikinda.org.rs najkasnije do petka, 13. septembra. Komisija će pre početka manifestacije obići sve prijavljene izloge i izabrati najlepši. 

Kursna lista:

Dinar vredi prema evru približno isto kao i juče i zvanični srednji kurs iznosi 117,60 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Takmičari Streličarskog kluba „Kentaur“ bili su uspešni proteklog vikenda na dva nadmetanja. Seniorka Kristijana Kukić je osvojila srebro na „Oplenačkom kupu“, dok se Tibor Horvat medaljom istog sjaja okitio na takmičenju u Senti. 

Odbojkaški klub ,,KI-0230″ u subotu, 14. septembra, treću godinu zaredom, na gradskom trgu organizuje Promociju sporta i fizičke aktivnosti ,,Dani odbojke“. Promocija će trajati od 10 do 12 časova, a podrazumeva niz aktivnosti sportskog, edukativnog i zabavnog karaktera, koje imaju cilj da promovišu sport kroz odbojku i podstaknu sugrađane na fizičku aktivnost. 

Vreme:
 
Danas pretežno vedro sa slabim severnim vetrom. najviša temperatura u Kikindi biće 27 stepeni. 
 
Bioprognoza:
 
Osobama sa kardiovaskularnim i respiratornim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost usled očekivane biometeorološke situacije. Kod meteoropata su mogući promenlјivo raspoloženje i problemi sa snom.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!