Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 10. oktobar

Danas je četvrtak, 10. oktobar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 31 put, 16 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi je rođena jedna devojčica. 

Policijska uprava Kikinda:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Kanjiži sa pričinjenom materijalnom štetom.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u petak, 11. oktobra od 10 do 11 časova bez struje će ostati deo Banatskog Velikog Sela, od OŠ „Slavko Rodić“ do kraja sela, prema Nakovu. 

Podeljeni bebi-paketi roditeljima dece rođene u junu, julu i avgustu:

Juče je u Gradskoj kući upriličena dodela bebi-paketa roditeljima dece rođene od 1. juna do 31. avgusta ove godine. Predsednica Gradskog parlamenta, Stanislava Hrnjak, uručila je 120 poklon paketa sa opremom za bebe. Vrednost paketa iznosi oko 8 hiljada dinara, a lokalna samouprava na godišnjem nivou za ovu meru populacione politike izdvaja oko 4 miliona dinara. 

Radovi u Školskom dispanzeru:

Zbog radova u Školskom dispanzeru, pregledi se obavljaju u ambulanti u Mikronaselju (Svetosavska 105) u dve smene. 

Narodni muzej Kikinda:

I Narodni muzej u Kikindi ove sedmice obeležava „Dečju nedelju“, u okviru koje će do subote, 12. oktobra ulaz biti besplatan za decu i roditelje se decom. Posetioci će moći da razgledaju stalnu postavku Muzeja, istražuju i zabave se u novootvorenom Klubu. 

Kulturni centar Kikinda:

Pevačica Mari Mari održaće koncert pod nazivom „Srcem za decu“ danas sa početkom u 12 sati, u Narodnom pozorištu. 

Radionica, namenjena trudnicama, budućim roditeljima, majkama koje doje i podržavaju dojenje i zdravstvenim radnicima, pod nazivom „Podrška dojenju“ biće održana u Kulturnom centru danas sa početkom u 17 sati. Ulaz je slobodan. 

Knjiga Mladena Maksimovića „Gospodar samoće u vremeplovu jedne zemlje“ biće predstavljena večeras u velikoj sali KCK. Početak promocije je u 19 časova. 

„Kikindski pčelari Kikinđanima“ u subotu na Trgu:

Pčelarsko-turistička manifestacija „Kikindski pčelari Kikinđanima“ biće održana šestu godinu zaredom u našem gradu u subotu, 12. oktobra. Izložba pčelarskih proizvoda i zanatskih proizvoda za potrebe pčelara biće svečano otvorena ispred Kulturnog centra u 9 sati. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,54 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

U okviru 5. kola ARKUS lige kikindski rukometaši će u petak, 11. oktobra u hali SC „Jezero“ igrati protiv subotičke ekipe „Spartak Vojput“. Početak utakmice je u 20 časova. 

Kikindski Džudo klub „Partizan“ prima nove članove, decu uzrasta od 6 do 8 godina. Zaintersovani mogu da dođu u Sportsku salu „Partizan“, ponedeljkom, sredom i petkom u 18 časova. 

Muški odbojkaški klub „Kikinda“ poziva dečake osnovnoškolskog uzrasta da pohađaju jednu od najboljih škola odbojke. Treninzi se odvijaju u školama „Žarko Zrenjanin“ i „Đura Jakšić“. Svi zainteresovani informacije mogu dobiti pozivom na:  064/24 37 975. 

Vreme:

Danas promenjivo oblačno i svežije. Najviša temperatura biće 16 stepeni.

Bioprognoza:

Usled očekivanih biometeoroloških prilika, srčanim bolesnicima i astmatičarima se savetuje opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i smanjenja koncentracije. Neophodan je dodatan oprez u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!