Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 10. jul

Danas je petak, 10. jul 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 32 puta. Na poziv pacijenata bilo je 18 intervencija, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 14 građana.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku jučerašnjeg dana, registrovane su dve saobraćajne nezgode u Kanjiži i Adi, sa pričinjenom materijalnom štetom.

Nove mere u Kikindi:

U cilju sprečavanja širenja koronavirusa, u našem gradu će ponovo biti sprovedena dezinfekcija javnih površina, kao i fabrika, zdravstvenih i drugih ustanova.  

Isplata penzije:

Penzioneri će i ovog meseca svoja primanja dobiti u celosti, odnosno oba dela junske penzije isplaćuju im se iz jednog dela, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija. Za one koji penziju primaju preko tekućih računa isplata će početi danas, a za one kojima stiže na kućne adrese ili je podižu na šalterima pošta, u ponedeljak 13. jula, objavljeno je na sajtu Fonda PIO.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u Crvenom krstu u ponedeljak, 13. jula, od 8:30 do 13 časova. 

Sednica Skupštine grada:

Služba Skupštine, gradonačelnika i Gradskog veća obaveštava javnost da predsednica Skupštine grada Kikinde za petak, 21. avgust u 10, časova, saziva konstitutivnu sednicu Skupštine grada, na koju se pozivaju svi kandidati sa potvrđenih izbornih lista kojima su dodeljeni odbornički mandati. Dnevni red će biti utvrđen na samoj sednici. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas, u periodu između 8 i 12 sati, bez električne energije ostaće korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Slobodanke Acigan, Milana Sivčeva, od Dragoljuba Udickog do polovine ulice, Feješ Klare, od Dragoljuba Udickog do Slobodanke Acigan, Dragoljuba Udickog, od Distričke do puta prema Naftagasu, Distrička, od Dragoljuba Udickog do Slobodanke Acigan, Nićifora Brandića, od Milana Sivčeva do Distričke, Distrička, od Slobodanke Acigan do Nićifora Brandića, Nićifora Brandića, od Milana Sivčeva do Novog naselja, Novo naselje prema Kinđi, Mokrinski drum, Distrička, od Nićifora Brandića do Mokrinskog druma, a struju neće imati ni Metereološka stanica, Stara klanica, Stadion OFK „Kikinda“ i Omladinsko naselje. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 17 sati. 

Testiranje na koronavirus na lični zahtev i u Kikindi:

Kikinđani koji žele da se testiraju na koronavirus mogu to da učine na Odeljenju mikrobiologije Zavoda za javno zdravlje, koje se nalazi u Opštoj bolnici. Pre testiranja neophodno je uplatiti iznos od 6.000 dinara na žiro račun koji se može pronaći na sajtu Ministarstva zdravlja i na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Nakon toga, građani sa priznanicom, kao dokazom uplate, dolaze na testiranje, koje se obavlja jednostavno, uzimanjem brisa iz nosa i grla, radnim danima od 7 do 15 sati. Rezultati se dobijaju u roku od 48 sati. Pravo na besplatno testiranje imaju građani sa simptomima koronavirusa, kao i studenti i maloletna lica koji putuju u zemlje koje zahtevaju negativan PCR test. 

Kovid ambulanta za decu:

Kovid ambulanta, koja prima školsku i mlađu decu sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem nalazi se u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radi svakog dana od 7 do 18 sati. Svi ostali pacijenti javljaju se u Dispanzeru u Ulici Kralja Petra I ili u ambulanti kod Vrtića „Kolibri“. 

Gerontološki centar: 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, posete Gerontološkom centru su ponovo zabranjene. 

Kompanija FCC:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će od danas do ponedeljka biti na sledećim lokacijama u Bašaidu: ugao ulica Svetozara Markovića i Nikole Tesle, Svetozara Markovića i Raše Lazarevića, ugao Milana Grujića i Branka Radičevića i Bikač, a od ponedeljka do srede: ugao Svetosavske i Nikole Tesle, Svetosavske i Raše Lazarevića, Aleksandra Grujića i Nikole Tesle i ugao Aleksandra Grujića i Raše Lazarevića. 

U gradskoj zoni, od danas do ponedeljka 6 kontejnera biće u Ulici Nikole Francuskog, a od ponedeljka do srede 6 kontejnera nalaziće se u Ulici Sterije Popovića. Telefon za informacije: 0800/ 111 666. 

Narodni muzej:

Narodni muzej do kraja avgusta organizuje program „Kikinda od A do Š“ namenjen školarcima i porodicama sa decom. Ovogodišnji program se razlikuje od prethodnih kampova po tome što nema dužeg zadržavanja većeg broja dece u isto vreme u Muzeju. Zainteresovani mogu od utorka do subote, u periodu od 10 do 18 sati, da u Muzeju preuzmu edukativni radni list za istraživanje našeg grada. Sve informacije o letnjem programu možete dobiti slanjem poruke na Fejsbuk stranici Muzeja ili na broj: 421-239.

Kikindski Narodni muzej 11. jula organizuje jednodnevnu manifestaciju „Subota u Suvači“. Posetioci će imati priliku da obiđu rehabilitovanu Suvaču, pogledaju film o Suvači u Mađarskoj i učestvuju u radionici izrade suvenira ili edukativnoj radionici Suvača – mlin ravnice. Početak programa je u 10 časova.

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava za decu i odrasle „Ježeva kućica“ biće izvedena na letnjoj sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 12. jula, sa početkom u 17 i u 19 sati. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs iznosi 117,5900 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Sunčano i toplo, maksimalno 33 stepena.

Bioprognoza:

Biometeorološka situacija je relativno povolјna. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti glavobolјa i smanjena koncentracija. Zbog očekivane visoke vrednosti UV indeksa neophodno je preduzeti adekvatne mere zaštite.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!