Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 10. januar

Danas je četvrtak, 10. januar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 37 puta, 25 intervencija je bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti pregledano 12 pacijenata. 

Radosne vesti:

Na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovane su dve saobraćajne nezgode na području Kikinde, u kojima je šest lica zadoiblo lake telesne povrede.  

Januarski računi za grejanje veći za oko 7 procenata:

Domaćinstva i ostali korisnici daljinskog grejanja u Kikindi dobiće račune za januar mesec uvećane za 6,51, odnosno 7,38 procenata. Povećanje cene obrazloženo je  poskupljenjem prirodnog gasa, čija je cena od 1. oktobra 2018. veća za oko 20 procenata, i u povećanjem cene električne energije koja je od 1. januara 2019. skuplja 22 posto. 

Obrazovanje:

Učenici u Vojvodini još su na raspustu. Zimski raspust za njih je počeo u ponedeljak, 24. decembra 2018. godine, a završava se u ponedeljak, 14. januara 2019. godine.

Besplatan prevoz za doček Putina

Povodom posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Republici Srbiji, 17. januara 2019. godine, Grad Кikinda organizuje besplatan prevoz za sve građane koji žele da prisustvuju ovom događaju.

Svi zainteresovani mogu se javiti na brojeve telefona 064/86 88 369 i 064/86 88 361, ili lično u Uslužnom centru svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

Kursna lista:

Dinar danas ima približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,39 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Javni konkurs za dodelu studentskih stipendija: 

Komisija za dodelu stipendija Grada Kikinde raspisala je Javni konkurs za dodelu stipendija studentima visokoškolskih ustanova, za školsku 2018/2019. godinu. Pravo učešća na Javnom konkursu imaju: studenti prve godine studija koji se školuju u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija; studenti druge i viših godina studija prvog i drugog stepena koji se školuju u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su ostvarili prosečnu ocenu najmanje 9,00 u prethodnoj godini studija i studenti druge i viših godina studija prvog i drugog stepena u obrazovnoj ustanovi čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su slabijeg materijalnog stanja.  Konkurs je otvoren do 22. januara. 

Javni konkurs za finansiranje projekata i programa rada udruženja građana:

Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov raspisao je Javni konkurs za izbor programa rada/projekata udruženja građana koji su od posebnog značaja za grad, iz oblasti kulture, umetnosti, muzičkog stvaralaštva i socijalne i zdravstvene zaštite građana i preventivnog delovanja. Konkurs je otvoren do 22. januara. 

Novine u poljoprivredi:

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je novi Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, tov svinja, tov jagnjadi i tov jaradi, objavljeno je na sajtu Uprave za agrarna plaćanja.

Ovim pravilnikom bliže se propisuju uslovi i način ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu zapomenuti tov, kao i obrasci zahteva za ostvarivanje tih podsticaja.

Zahtevi za podsticaje se podnose Upravi za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede.

Vreme:

Danas oblačno sa snegom. Maksimalna temperatura u Kikindi 1 stepen.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!