Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 10. februar

Danas je ponedeljak, 10. februar

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 31 put, 19 intervenicija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 12 pregleda.   

Policijska uprava: 

Na teritoriji Severnobanatskog okruga, u toku proteklog vikenda, registrovane su četiri saobraćajne nezgode, dve u Kikindi i po jedna u Senti i Novom Kneževcu. U pomenutim nezgodama jedno lice je teže povređeno. Zabeležena su i dva požara u Čoki u kojima su dva lica zadobila povrede. 

Radosna vest:

U kikindskom porodilištu, u toku jučerašnjeg dana, na svet je došla jedna devojčica.

Zabrana poseta u Bolnici u Kikindi:

Opšta bolnica u Kikindi obaveštava građane da su zabranjene posete pacijentima, zbog sprečavanja širenja virusa gripa. Zabrana poseta je na snazi do daljeg.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na niskonaponskoj mreži, danas od 9 do 13 sati, bez struje će ostati Glavna ulica u Nakovu, od Radivoja Rodića ka Kikindi. Sutra, 11. ferbuara, bez električne energije će ostati sledeće ulice u istom selu: parna strana Glavne, od Sime Šolaje do Krajiške, Šošina, od Sime Šolaje do Krajiške, i Sime Šolaje. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni krst Kikinda danas organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji to žele, dragocenu tečnost moći će da daruju u prostorijama Crvenog krsta, od 9 do 13 sati. 

Uvođenje u vojnu evidenciju:

Na osnovu Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi Ministarstvo odbrane Republike Srbije poziva lica muškog pola rođena 2002. godine da ispune svoju zakonsku obavezu i uvedu se u vojnu evidenciju. Obavezi uvođenja u vojnu eviudenciju podležu i lica muškog pola starijih godišta, rođena u periodu od 1992. do 2001, koja iz bilo kojih razloga nisu uvedena u evidenciju vojnih obveznika. Uvođenje u evidenciju može se izvršiti u nadležnom Centru Ministartsva odbrane za lokalnu samoupravu ili opštinskoj kancelariji, a prema mestu prebivališta, nakasnije do 28. februara 2020. godine. U Kikindi se uvođenje u evidenciju može izvršiti svakog radnog dana, u periodu od 9 do 13 časova. 

Narodno pozorište:

Predstava „Siroti mali hrčki“, rađena po tekstu Gordana Mihića, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u utorak, 11. februara. Početak je u 20 časova.

Narodni muzej:

Narodni muzej u Kikindi od danas do petka, 14. februara organizuje Festival etnološkog filma. Za školske grupe, projekcije će biti organizovane između 8 i 17 sati, dok će za građanstvo biti od 17 časova. Telefon za informacije i zakazivanje učeničkih grupa: 421-239.

Poklon koncert za Dan zaljubljenih:

Poznati pevač pop muzike Nenad Knežević Knez nastupiće u petak, 14. februara u sali Narodnog pozorišta u Kikindi. Početak je u 20 časova, ulaz je slobodan. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima za Dan zaljubljenih. 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i ove godine organizuje pripremu za polaganje završnog ispita iz srpskog jezika. Zainteresovani se mogu prijaviti lično, na Dečjem odeljenju, do kraja februara. Časovi su besplatni za članove Biblioteke. 

Kursna lista:

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru, i zvanični srednji kurs iznosi 117,58 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas pretežno oblačno, tokom noći kiša. Maksimalno 10 stepeni.

Bioprognoza:

Nepovolјne biometeorološke prilike pred očekivanu promenu vremena mogu uzrokovati tegobe kod svih hroničnih bolesnika. Osetlјive osobe mogu osećati pojačane meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i bolova u kostima i zglobovima. U saobraćaju je neophodna izuzetna opreznost.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!