Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 10. avgust

Danas je petak, 10. avgust

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 39 puta, 22 intervencije je bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 17 pacijenta.

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda na teritoriji Kanjiže, sa pričinjenom materijalnom štetom.

Porođajno odeljenje: 

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu rođena je jedna devojčica.

Kikindsko leto:
U okviru manifestacije „Kikindsko leto“ većeras, 10. avgusta u 21 sat na otvorenim bazenima Sportskog centra „Jezero“ biće upriličeno veče posvećeno disko muzici, a sutra, 11. avgusta u dvorištu Muzeja biće izvedena predstava „Hor bečkih dečaka“,  sa Predragom Ejdusem, Irfanom Mensurom i Bodom Ninkovićem u glavnim ulogama. Početak je zakazan za 21 čas.
Narodna biblioteka:
Večeras, u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ biće odigrana  predstava „Povratna karta“ po tekstu Dančike Đukičina. Početak je zakazan za 21 sat, a ulaz je prilog za lečenje Kaline Radnović.
Dečje pozorište „Lane“:
Na letnjoj sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ danas, 10. avgusta biće izvedena predstava „Naopaka bajka“. Početak je u 19 sati.
Rumunska opština Dudešti Veki poziva Kikinđane na proslavu:
Rumunska opština Dudešti Veki poziva Kikinđane na proslavu povodom obeležavanja 280 godina postojanja u okviru koje posetioce očekuju bogat muzički i zabavni program, kao i raznovrsna ponuda tradicionalnih jela. U nedelju, sa početkom u 21 sat nastupiće popularni bosanskohercegovački sastav Hari Mata Hari.
Kursna lista:

Dinar danas ima gotovo istu vrednost prema evru kao i juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,04 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

I danas sunčano i toplo. Maksimalna temperatura 33 stepena.