Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 10. avgust

Danas je ponedeljak, 10. avgust

Danas (10.8.2020.) je 222. dan u godini po gregorijanskom kalendaru (223. u prestupnoj godini). Do kraja godine ima još 143 dana.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta, 22 intervencija  bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 11 pregleda. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi rodjene su tri bebe (tri decaka).

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku vikenda, registrovane su četiri saobraćajne nezgode, u kojima su pričinjene materijalne štete i nije bilo povređenih..

JP “ Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će do 3. septembra deo raskrsnice ulica Jovana Jovanovića Zmaja i Miloša Velikog biti zatvoren za saobraćaj, zbog radova na sanaciji toplovodne mreže. 

Akcija davanja krvi:

Danas, 10. avgusta, u periodu između 8:30 i 13 sati, biće održana vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Crvenom krstu u Kikindi.

Obavestenje za poslodavce:

Danas ističe rok koji su poslodavci imali za donošenje plana primene mera, u skladu sa Pravilnikom o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad. Poslodavac je dužan da, za sva radna mesta u radnoj okolini, donese plan primene mera za sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti, koji je sastavni deo akta o proceni rizika, koji se donosi saglasno zakonu i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Javni poziv za dodelu pomoći izbeglicama na teritoriji Kikinde:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima na teritoriji grada Kikinde, raspisala je  Javni poziv, za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica, kroz nabavku građevinskog materijala za adaptaciju ili popravku seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Kikinde. Obrazac prijave i objedinjene izjave, kao i sve dodatne informacije, mogu se dobiti u prostorijama Povereništva za izbeglice u Gradskoj upravi kancelarija broj 11, na sajtu grada Kikinde, kao i pozivom na broj telefona 0230/410-164. Poziv je otvoren do 13. avgusta. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 19 sati. 

Kovid ambulanta za decu:

Kovid ambulanta, koja prima školsku i mlađu decu sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem nalazi se u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radi svakog dana od 7 do 18 sati. Svi ostali pacijenti javljaju se u Dispanzeru u Ulici Kralja Petra I ili u ambulanti kod Vrtića „Kolibri“. 

Kompanija FCC:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će od danas do srede biti postavljeni na sledećim mestima u Sajanu: Ulica Košut Lajoša brojevi 10 i 113 i Ulica Đure Đakovića 38 i 106.

U gradskoj zoni, od danas do srede 2 kontejnera nalaziće se u Masarikovoj ulici, a četiri u Hajduk Veljkovoj, a od srede do petka 6 kontejnera biće postavljeno u Dositejevoj ulici, od Nikole Tesle do pijace, i 6 u Ulici Vojvode Putnika, od Nikole Tesle do Branka Radičevića.

Narodni muzej:

Narodni muzej do kraja avgusta organizuje program „Kikinda od A do Š“ namenjen školarcima i porodicama sa decom. Ovogodišnji program se razlikuje od prethodnih kampova po tome što nema dužeg zadržavanja većeg broja dece u isto vreme u Muzeju. Zainteresovani mogu od utorka do subote, u periodu od 10 do 18 sati, da u Muzeju preuzmu edukativni radni list za istraživanje našeg grada. Sve informacije o letnjem programu možete dobiti slanjem poruke na Fejsbuk stranici Muzeja ili na broj: 421-239.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosi 117,5720 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Narednih dana sunčano i toplo. Maksimalna temperatura biće do 32°C.

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike su za većinu hroničnih bolesnika relativno povolјne. Tegobe su moguće kod astmatičara i srčanih bolesnika pa je potrebno da se pridržavaju saveta lekara. Glavobolјa i poremećaj sna su mogući kod osetlјivih osoba. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa termičkim uslovima.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!