Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 10. avgust

Danas je subota, 10. avgust

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta, 20 intervencija  bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na remontu trafostanica u nedelju, 11. avgusta od 7 do 12 sati sati bez struje će ostati celo Nakovo, deo Banatskog Velikog Sela i sledeće ulice u Kikindi: Teremijski drum, Vinogradska, Strelište, Stara klanica, Železnički novi red, Nikole Tesle, Oslobođenja, Braće Arsenov, Milana Petrovića, Ivana Milutinovića, Jovana Popovića, Nikole Pašića od Vojvode Putnika do Kralja Petra I, Karađorđeva, Jaše Tomića od Kralja Petra I do Dositejeve, Dušana Vasiljeva, Čanadska, Šabačka, Braće Sredojev, Save Tekelije od Generala Drapšina do Stevana Sremca, Mali bedem, Braće Opsenice, Marije Bursać, Vašarište, Stevana Sremca, Cara Dušana, Braće Bogaroški od Save Tekelije do Oslobođenja, Đure Jakšića, Svetozara Miletića, Generala Drapšina, od broja 43 i 54 do Oslobođenja, Kralja Petra I, od broja 23 i 26 do Oslobođenja, Dositejeva od Semlačke do Nikole Tesle, Vojvode Putnika od Nikole Pašića do Nikole Tesle, Braće Laković od Semlačke do Nikole Tesle, Jugovićeva od Nikole Pašića do Nikole Tesle, Jugovićevo sokače, Koste Kljajića, Veselina Kljajina, Milana Petrovića, Pere Segedinca, Bašaidski drum, od početka do aerodroma, i naselje Vincaid. 

Topolski kotlić:

Tradicionalni, 11. po redu, „Topolski kotlić“ biće održan danas, sa početkom u 15 časova, kod Vatrogasnog doma u Banatskoj Topoli. 

Kikindsko leto:

Kraj otvorenih bazena Sprotskog centra „Jezero“ danas sa početkom u 21 sat biće upriličeno veče posvećeno disko muzici. Kao nekada u diskoteci „Delfin“ na Starom jezeru, nezaboravne hitove sedamdesetih i osamdesetih godina puštaće Sava Grabić. Ulaz je slobodan.

Komedija „Drž’ ne daj“ biće izvedena u dvorištu Narodnog muzeja u Kikindi u nedelju, 11. avgusta, sa početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan. 

Dečje pozorište „Lane“:

Mađioničarska predstava „Čarobni tim“ biće izvedena na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 11. avgusta sa početkom u 20 časova. 

Kursna lista:

Dinar će u ponedeljak, 12. avgusta, neznatno promeniti vrednost prema evru i zvanični srednji kurs biće 117,6809 dinara za jedan evro, što je najveća rednost dinara prema evru od početka godine, objavila je danas Narodna banka Srbije.

Sport:

Novosadska ekipa “Detelinara“ osvojila je turnir u basketu 3×3 “Kikinda 2019“, koji je odigran u dvorištu Gimnazije “Dušan Vasiljev“, u organizaciji Sportskog saveza Kikinde i Grada Kikinde kao generalnim pokroviteljem. “Detelinara“ je u finalu pobedila “Armagedon“ takođe iz Novog Sada sa 21:19 i tako osvojila 80.000 dinara. Treće mesto na turniru pripalo je kikindskoj ekipi “Tebrakadabra“.

Vreme:
 
Vreli dani očekuju nas sve do četvrtka. Danas će biti vedro i veoma toplo, sa temperaturom do 35 stepeni.
 
Bioprognoza:
 
Očekivane biometeorološke prilike biće nepovolјne za hronično obolele, a naročito za srčane i nervno labilne bolesnike. Moguća je malaksalost, pospanost i glavobolјa. U najtoplijem delu dana se svima preporučuje boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama, kao i smanjenje fizičkih aktivnosti.
 

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!