Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 10. april

Danas je sreda, 10. april

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 38 puta, 19 intervencija bilo je na poziv pacijenata u gradu, 4 u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda. 

Policijska uprava:

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Senti, u kojoj je pričinejna materijalna šteta. 

Radosne vesti:

Na Ginkološko-porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođeni su devojčica i dečak. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja krupnog otpada u seoskim mesnim zajednicama, kontejneri će do ponedeljka, 15. aprila biti postavljeni u Banatskom Velikom Selu.

U gradskoj zoni, kontejneri će još danas biti postavljeni u ulici Đure Jakšića, od Oslobođenja do Save Tekelije. U četvrtak i petak kontejneri će se nalaziti u ulici Braće Bogaroški. 

Narodna biblioteka:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je po drugi put nagradni konkurs za najbolji trejler za knjigu. Pravo učešća imaju mladi starosti do 20 godina, a konkurs je otvoren do 5. maja. 

Mladi pisac Stefan Mitić predstaviće svoju nagrađenu knjigu „Ja sam Akiko“ danas sa početkom u 13 sati, u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. 

Zbirka priča slovenačke autorke Ane Šnabl „Odvezani“ biće predstavljena u četvrtak, 11. aprila u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. Početak promocije je u 20 časova.

Knjiga „Sa druge strane obloga“ autora Bogdana Stevanovića, biće predstavljena u petak, 12. aprila u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. Početak promocije zakazan je za 19 časova. 

Kulturni centar:

Kulturni centar Kikinda i ove godine na gradskom trgu organizuje manifestaciju „Pozdrav proleću“, u okviru koje će biti održana i tradicionalna trka beba „Naj kića“. Pravo učešća imaju bebe do 16 meseci, a prijavljivanje traje do utorka, 16. aprila. 

Prijavljivanje se vrši lično u Kulturnom centru, radnim danima od 10 do 15 sati, ili pozivom na: 422 544. 

Vreme:

Danas promenjivo oblačno i toplo, sa mogućom kišom u popodnenvim satima. Najviša temperatura u Kikindi biće 22 stepena.

Pratite nas FB