Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 1. mart

Danas je petak, 1. mart

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 29 puta, 19 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda.

Policijska uprava: 

Na teritoriji Severnobanataskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovana je jedna saobraćajna nezgoda, na području Ade, u kojoj je pričinjena materijalna šteta. 

Radosne vesti:

Na Ginekološko-porođajnom odelejenju Opšte bolnice u Kikindi u toku jučerašnjeg dana rođene su tri bebe, dva dečaka i jedna devojčica.  

Isplata socijalnih davanja:

Penzije za korisnike samostalnih delatnosti za februar 2019. godine biće isplaćene u subotu, 2. marta. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac će moći da podignu na šalterima svih ekspozitura. 

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

Kompanija FCC obaveštava korisnike da će prolećna akcija prikupljanja krupnog otpada biti organizovana u Iđošu, u periodu od 4. do 11. marta.

Dobrovoljno služenje vojnog roka i kurs za rezervne oficire: 

Centar Ministarstva odbrane Kikinda obaveštava zainteresovana lica muškog i ženskog pola da je u toku javni konkus za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kurs rezervnih oficira Vojske Srbije. Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike srbije starosti između 19 i 30 godina koji ispunjavaju uslove konkursa. Prijava za dobrovoljno služenje vojnog roka popunjava se u centru Ministarstva odbrane u Kikindi koji se nalazi na adresi Kralja Petra I broj 37. Pored prijave kandidat prilaže kopiju diplome o završenoj školi, biografiju i izvod iz zdravstvenog kartona. Više informacija, kao i kompletan tekst konkursa možete pronaći na stranici Ministarstva odbrane, ili možete pozvati centar u Kikindi 0230/ 442 246.

Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja izbeglica:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Kikinde obaveštava da je Javni poziv za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica koje su bile korisnici programa kupovine seoske kuće sa okućnicom iz sredstava budžeta Republike Srbije i AP Vojvodine u vidu građevinskog materijala za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Кikinde objavljen na oglasnim tablama Gradske uprave i seoskih mesnih zajednica, oglasnoj tabli Komesarijata za izbeglice i migracije i na internet stranici grada.  Poziv je otvoren do 14. marta. 

Besplatne pripreme za upis na fakultete uskoro u Centru za stručno usavršavanje:

Centar za stručno usavršavanje Kikinda drugu godinu zaredom organizuje besplatne pripreme budućih brucoša za prijemni ispit na fakultetima. Učenici će se u upitnicima koje su dobili u školi izjasniti koje fakultete žele da upišu i koji se predmeti polažu za prijemni ispit. Nakon toga biće napravljene homogene grupe i, srazmerno potražnji, biće angažovani nastavnici koji će držati pripremnu nastavu. Nastava će započeti sredinom marta, u terminima koje dogovore profesori i đaci.  

Besplatan početni kurs mađarskog jezika za članove Biblioteke:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ organizuje besplatan kurs mađarskog jezika za početnike, za svoje članove starije od 20 godina. Broj mesta je ograničen, a zainteresovani mogu da se prijave putem broja telefona: 422-533, do 11. marta. 

Nedelja žena u Kulturnom centru:

Kulturni centar Kikinda organizuje „Nedelju žena“ od nedelje, 3. marta do subote, 9. marta. U okviru sedmodnevnog programa biće upriličeni izložba slika, promocija knjige, veče ljubavne poezije, projekcija dokumentarnog filma i koncert. 

Koncert povodom Dana žena:

Pevač folk muzike Milan Topalović Topalko nastupiće u hali Sportskog centra jezero u petak, 8. marta, povodom Dana žena. Koncert je poklon lokalne samouprave sugrađanima, a i ove godine biće obezbeđen besplatan prevoz iz svih okolnih sela. 

Kursna lista:

Današnja vrednost dinara u odnosu na evro se neznatno promenila u odnosu na juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,1291 dinar za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

U okviru 18. kola Superlige Srbije rukometaši „Kikinde Grindeks“ u subotu, 2. marta igraju u Šapcu protiv, trenutno drugoplasirane, „Metaloplastike“. Utakmica počinje u 17 časova. 

Vreme:

Danas malo do umereno oblačno sa slabim zapadnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 14 stepeni. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!