Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 1. jul

Danas je ponedeljak, 1. jul

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 21 put, 15 intervencija bilo je na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 6 pregleda.  

Radosne vesti:

Za dane vikenda na Porođajnom odeljenju kikindske bolnice rođeni su jedan dečak i dve devojčice.

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada još danas kontejneri će se nalaziti u Semlačkoj i u Ulici Braće Laković. U utorak i sredu kontejneri će biti postavljeni u Vinogradskoj ulici, Jugovićevom sokačetu i Jugovićevoj ulici.

Suzbijanje komaraca:

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj obaveštava građane da će danas u periodu između 18 i 22 časa biti izvršen tretman suzbijanja odraslih formi komaraca hemijskim putem iz vazduha i sa zemlje, u Kikindi i okolnim naseljenim mestima. Sutra, 2. jula, u ranim jutarnjim satima (oko 5 časova), biće tretirane odrasle forme komaraca sa zemlje, u centru grada. Upozoravaju se pčelari da su preparati toksični za pčele, da košnice zatvore ili udalje najmanje pet kilometara od mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana.

Akcija doborovljnog davanja krvi:

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni krst Kikinda u četvrtak, 4. jula u periodu od 9 do 13 časova organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija će biti održana u prostorijama Crvenog krsta. U ovom periodu zalihe dragocene tečnosti su na minimumu. Iz Crvenog krsta pozivaju sugrađane da u što većem broju daruju krv, kako pacijenti ne bi čekali.

Kulturni centar Kikinda:

Kulturni centar Kikinda od 15. do 19. jula organizuje Letnju kuvarsku školu, namenjenu deci uzrasta od 7 do 12 godina. Učešće je besplatno, a prijavljivanje traje do 10. jula lično u Kulturnom centru, ili putem broja telefona: 422-544. Broj mesta je ograničen.

Hor „Atendite“, pod upravom prof. dr Biljane Jeremić, i orkestar Kulturnog centra, koji vodi Albert Nađ, pozivaju zainteresovane sugrađane da im se pridruže.  Prijem novih članova hora je utorkom i četvrtkom u Kulturnom centru od 20 časova, a orkestra petkom od 20:30 sati. Informacije možete dobiti na 422 544. 

SC „Jezero“:

Otvoreni bazeni Sportskog centra „Jezero“ od danas do 15. avgusta radiće sat vremena duže, do 19 časova. Cena karte za odrasle je 200 dinara, za decu od 5 do 15 godina je 150, a mališani mlađi od 5 godina ne plaćaju ulaz.

Kursna lista:
 
Dinar prema evru vredi približno isto kao i u petak, i zvanični srednji kurs iznosi 117,88 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas pretežno sunčano i veoma toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 35 stepeni.

Bioprognoza:

Zbog nepovoljnih termičkih uslova biometeorološke prilike mogu uzrokovati tegobe kod hroničnih bolesnika i osetljivih osoba. Moguće je zamaranje i pad koncentracije. Svima se preporučuje boravak u hladovini, smanjenje fizičkih aktivnosti i odgovarajuća zaštita od UV zračenja. Učesnicima u saobraćaju se savetuje opreznost.

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!