Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 1. februar

Danas je petak, 1. februar

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su puta 34, 16 intervenicija bilo je na poziv pacijenata u gradu, 4 u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 14 pregleda.

Nacionalna služba za zapošljavanje:

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje nezaposlenost u Kikindi na kraju 2018. godine smanjena je za 25,94 posto, u odnosu na isti period 2017. Sa evidencije Filijale Kikinda tokom protekle godine zaposleno je ukupno 5.039 lica. 

Isplata socijalnih davanja:

Penzije za korisnike samostalnih delatnosti za januar 2019. godine biće isplaćene u subotu, 2. februara. Klijenti banke, korisnici ovih penzija, novac će moći da podignu na šalterima svih ekspozitura. 

Konkurs za nagradu „Đura Đukanov“:

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je konkurs za dodelu književne nagrade „Đura Đukanov“. Nagrada se dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rok za dostavljanje rukopisa je 31. maj 2019. godine. 

Poziv za mlade za dugoročno volontiranje u Crvenom krstu u Portugaliji:

Omladinski centar Vega poziva mlade između 17 i 30 godina koji su zainteresovani da učestvuju na internacionalnom Erazmus+ volontiranju u Crvenom krstu u Portugaliji. Projekat traje 11 meseci, od aprila 2019. do marta 2020. godine, a rok za prijavu je 10 februar. Više informacija možete dobiti i u Kancelariji za mlade, koja se nalazi u Kulturnom centru. 

Narodni muzej Kikinda:

Izložba „Radost darivanja“, koja predstavlja znak zahvalnosti onima koji su činom poklanjanja obogatili muzejsku zbirku, biće otvorena danas u Narodnom muzeju u Kikindi. Početak otvaranja zakazan je za 14 časova.

Narodno pozorište: 

Predstava „Mirogorod“, rađena po  istoimenoj zbirci pripovetki Nikolaja Gogolja, biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Kikindi u subotu, 2. februara. Početak je u 20 sati. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na repertoaru Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 3. februara biće predstava za decu i odrasle „Koza Roza“. Početak je u 17 sati. 

Kurs evra:

Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru u odnosu na juče, i zvanični srednji kurs iznosi 118,43 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. 

Sport:

U okviru 2. kola kadetskog prvenstva Vojvodine, Muški odbojkaški klub „Kikinda“ savladao je ekipu „Vrbasa“ maksimalnim rezultatom od 3:0 u setovima.   

U okviru 14. kola Superlige Srbije u rukometu ekipa „Kikinde Grindeks“ sutra na parketu hale SC „Jezero“ dočekuje „Šamot 65“ iz Aranđelovca. Utakmica počinje u 18 sati. 

Vreme:

Danas umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Najviša temperatura u Kikindi biće 8 stepeni. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!