Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 1. avgust

Danas je subota, 1. avgust

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su intervenisali 31 put. Na poziv pacijenata bilo je 19 intervencija, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 11 građana.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu na svet su došli devojčica i dečak.

Koronavirus u Kikindi:

Prema poslednjim podacima ZZJZ u Kikindi ima 114 aktivnih slučajeva koronavirusa, dok je od početka drugog naleta peidemije izlečeno 20 naših sugrađana, među kojima je petoro dece. Trenutno se među zaraženima nalazi desetoro dece, sva su na kućnom lečenju. Hospitalizovano je 29 pacijenata, 26 u kikindskoj Bolnici, a troje u KCV. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će od 3. avgusta do 3. septembra deo raskrsnice ulica Jovana Jovanovića Zmaja i Miloša Velikog biti zatvoren za saobraćaj, zbog radova na sanaciji toplovodne mreže. 

Javni poziv za dodelu pomoći izbeglicama na teritoriji Kikinde:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima na teritoriji grada Kikinde, raspisala je  Javni poziv, za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica, kroz nabavku građevinskog materijala za adaptaciju ili popravku seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Kikinde. Obrazac prijave i objedinjene izjave, kao i sve dodatne informacije, mogu se dobiti u prostorijama Povereništva za izbeglice u Gradskoj upravi kancelarija broj 11, na sajtu grada Kikinde, kao i pozivom na broj telefona 0230/410-164. Poziv je otvoren do 13. avgusta. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 19 sati. 

Kovid ambulanta za decu:

Kovid ambulanta, koja prima školsku i mlađu decu sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem nalazi se u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radi svakog dana od 7 do 18 sati. Svi ostali pacijenti javljaju se u Dispanzeru u Ulici Kralja Petra I ili u ambulanti kod Vrtića „Kolibri“. 

Gerontološki centar: 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, posete Gerontološkom centru su ponovo zabranjene. 

Kompanija FCC:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će do ponedeljka biti na sledećim lokacijama u Iđošu: Ulica Žarka Zrenjanina (kod stadiona), Nikole Francuskog (kod mlina), ugao ulica Jovana Popovića i Koste Kljajića i Ulica Koste Kljajića (kod Draginog dućana). Od ponedeljka do srede kontejneri će se nalaziti na sledećim mestima u Sajanu: Ulica Adi Endre brojevi 26, 71 i 132 i Vojvođanska ulica broj 11. 

U gradskoj zoni, do ponedeljka 4 kontejnera biće u Distričkoj ulici, a po jedan u Feješ Klare i Milana Sivčeva (na uglu sa Mokrinskim drumom), a od ponedeljka do srede 3 kontejnera biće postavljena u Ulici Feješ Klare (na uglu sa Mokrinskim dumom), 2 u Milana Sivčeva (na uglu sa Mokrinskim dumom) i 1 na sredini Ulice Slobodanke Acigan. Telefon za informacije: 0800/ 111 666. 

Narodni muzej:

Narodni muzej do kraja avgusta organizuje program „Kikinda od A do Š“ namenjen školarcima i porodicama sa decom. Ovogodišnji program se razlikuje od prethodnih kampova po tome što nema dužeg zadržavanja većeg broja dece u isto vreme u Muzeju. Zainteresovani mogu od utorka do subote, u periodu od 10 do 18 sati, da u Muzeju preuzmu edukativni radni list za istraživanje našeg grada. Sve informacije o letnjem programu možete dobiti slanjem poruke na Fejsbuk stranici Muzeja ili na broj: 421-239.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs u ponedeljak, 3. avgusta biće 117,58 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Sunčano i toplo, maksimalno 30 stepeni.

Bioprognoza:

Očekuje se relativno povolјan uticaj biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Posebna opreznost savetuje se osobama sa srčanim i psihičkim tegobama. Glavobolјa i osećaj malaksalosti su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se smanjenje fizičkih napora u najtoplijem delu dana i adekvatna zaštita od UV zračenja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!