Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 1. april

Danas je četvrtak, 1. april

 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikidnskom porodilištu na svet je došla jedna devojčica.

Policijska uprava:

Prema podacima Policijske uprave u Kikindi, u toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Adi. U pomejutoj nezgodi pričinjena je materiojana šteta, tri lica su lakše povređena.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 30 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 20 pregleda, dok je10 građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Epidemiološka situacija u Kikindi:  

Prema jučerašnjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivno je 820 slučajeva koronavirusa. Od početka epdiemije, zaključno sa 30. martom, u Kikindi je zaraženo 4 847 osoba. 

Zbog povećanog broja pregleda i rasta broja novozaraženih koronavirusom, ponovo radi kovid ambulanta u Mikronaselju, pored Pošte, od ponedeljka do petka, od 7 do 20 sati. Druga kovid ambulanta, u Svetosavskoj ulici 53, radi svakog dana, i vikendom, 7 do 20 časova. U obe ambulante obavljaće se i prvi i kontrolni pregledi. U Dečjem dispanzeru u crvenoj zoni se primaju pacijenti sa simptomima koronavirusa, dok je zelena zona za pacijente bez temperature. 

Sugrađani, koji nisu u mogućnosti da se prijave popunjavanjem jednostavnog upitnika na Portalu eUprave za vakcinisanje protiv koronavirusa  mogu to da obave na šalteru broj 4, u Uslužnom centru u Gradskoj upravi, kao i u prostorijama 4. Mesne zajednice, na adresi Cara Dušana 26.  Zainteresovani se mogu prijaviti i telefonskim putem, pozivom na brojeve:  0230 410 230 ili 0230 321 374. Imunizacija se obavlja jedino na punktu 1, u ulici Vojvode Putnika 37, u prostorijama kikindskog Udruženja penzionera.

Centar za socijalni rad:

Centar za socijalni rad Kikinda obaveštava građane da će do 31. maja ove godine, u saradnji sa Udruženjem građana „Centar društvenih aktivnosti ROD“ i uz podršku loaklne samouprave, pružati besplatnu uslugu posredovanja odnosno medijacije. Uslugu mirnog rešavanja porodičnih sporova u prostorijama Centra za socijlani rad (Semlačka broj 10) sprovodiće stručnjaci koji su završili osnovnu obuku za posrednike/medijatore kao i specijalizovnu obuku za medijatore u rešavanju porodičnih sporova i upisani su u registar posrednika u Ministarstvu pravde.

Besplatne onlajn pripreme za malu maturu:

Kikindska Kancelarija za mlade i ove godine organizuje besplatnu pripremnu nastavu za osnovce, iz matematike, fizike i hemije. Zbog trenutne epidemiološke situacije pripremna nastava će se realizovati onlajn, preko Google Meet-a, sa kojim su učenici već upoznati i znaju da ga koriste. Svi zainteresovani učenici 8. razreda mogu se prijaviti u školi kod razrednog starešine, ostavljajući sledeće podatke: ime, prezime, broj telefona, e-mail adresu i predmet za koji se prijavljuju. Ili se možete i direktno prijaviti na e-mail: kancelarijazamlade@kikinda.org.rs

Otvoren konkurs za prvu knjigu mladih autora:

Grad Kikinda i Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa raspisali su 12. konkurs za prvu knjigu mladih autora. Konurs je otvoren do 1. juna i raspisan je u trima kategorijama: za prvu knjigu autora iz Kikinde, za knjigu autora sa teritorije Srbije i za autore iz dijaspore.

Kursna lista:

Dinar vredi danas prema evru približno isto kao u sredu i zvanični srednji kurs iznosi 117,5702 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

U utakmici 25. kola Srpske lige Vojvodina, kozaračka „Sloboda“ je na svom stadionu izgubila od „Vršca“, rezultatom 2:0. “Sloboda“ je pretposlednja na prvenstvenoj tabeli sa 16 bodova, a za vikend je očekuje gostovanje u Subotici ekipi “Bačka 1901“. Fudbaleri “Kozare“ iz Banatskog Velikog Sela poraženi su na gostovanju u Novom Sadu, od prvoplasirane “Mladosti“ sa 3:1. Nakon 25 odigranih kola, ekipa “Kozare“ nalazi se na 16. poziciji na tabeli sa 25 osvojenih bodova, a za vikend će ugostiti ekipu “Feniks 1995“ iz Stare Pazove. 

Vreme:

Umereno oblačno, mirno bez vetra i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 21 stepen. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija će biti nepovolјna za osobe sa kardio i cerebrovaskularnim obolјenjima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja, nesanice i bolova u mišićima. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!