Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 4. jul

Danas je sreda, 4. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 39 puta, od čega je 16 intervencije bilo na poziv pacijenata u gradu , 9 pregleda obavljeno je u selima naše opštine, dok je u ambulanti obavljeno 14 pregleda.

Crveni krst :

Na akciju dobrovoljnog davanja krvi u Crvenom krstu Kikinda održanoj 3.jula odazvao se 51 potencijalni davalac krvi, od kojih je 47 dalo krv a 4 iz medicinskih razloga nije moglo da da krv.

Policijska uprava :

U Kikindi je juče registrovana jedna saobraćajna nezgoda, sa pričinjenom materijalnom šetetom.

Konkurs policijske uprave:

Ministarstvo unutrašnjih poslova – Odeljenje za stručno obrazovanje i obuku u saradnji sa policijskim upravama i Misijom OEBS-a u Srbiji organizovaće Dan otvorenih vrata tokom kojeg su planirane aktivnosti koje imaju za cilj informisanje građane u vezi sa upisom u Centar za osnovnu policijsku obuku.Pozivamo zainteresovane da dođu 6. jula u službene prostorije PU Kikinda i to u sledećim intervalima:
Službene prostorije PS Kanjiža u vremenu od 09,00 časova
Službene prostorije PS Senta u vremenu od 11,30 časova i
Službene prostorije PU Kikinda od 14,00 časova gde će biti organizovan Dan otvorenih vrata.

Kikinđani odlučili: Novo vozilo sa rampom Centru za pružanje socijalnih usluga Kikinda:

U velikoj akciji resornog ministarstva u borbi protiv sive ekonomije, na osnovu nagradne igre “Uzmi račun i pobedi“, Kikindi je pripalo 23.000 evra i Kikinđani su imali priliku da u proteklom periodu biraju na koji način da se utroše sredstva.

Tako je na osnovu više od 6.880 glasova pobednik Centar za pružanje socijalnih usluga u Kikindi koje će dobiti novo specijalno vozilo sa rampom, što će omogućiti prevoz korisnika koji su u invalidskim kolicima.

Svečano otvaranje 37. Simpozijuma ‘’Terra’’ u petak:

U petak, 6. jula, na Gradskom trgu sa početkom u 19 sati održaće se svečanost povodom otvaranja 37. Internacionalnog simpozijuma skulptura u terakoti ‘’Terra’’ koju organizuje istoimeni Centar za likovnu i primenjenu umetnost u Kikindi. Svečanost će biti obeležena otvaranjem izložbe radova sa prošlogodišnjeg saziva svetskih vajara koji su mesec dana boravili u Kikindi.

Gradska uprava pomogla unesrećenoj porodici Mesaroš u Sajanu:

Unesrećenoj porodici Mesaroš u Sajanu Gradska uprava u Kikindi pritekla je u pomoć nakon apela vlasnika domaćinstva, Vilmoša Mesaroša, s obzirom na to da je toj porodici u Sajanu izgorela štala, telad, kao i deo kuće.

Opšta bolnica dobila nov broj telefona:

U Opštoj bolnici Kikinda  u upotrebi je novi broj telefonа nа koji se grаđаni mogu  informisati i dobiti sve službe i odeljenja putem automata.

Telefon: 0230/ 316 – 288

Nacionalna služba za zapošljavanje:

Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje atraktivne obuke koje će vam obezbediti neophodna znanja i veštine za rad u IT sektoru: Java programiranje, izrada veb-aplikacija, PHP i .Net programiranje. U planu je izvođenje specijalističkih informatičkih obuka u 10 gradova širom Srbije, u koje će, u okviru prvog ciklusa koji počinje u septembru, biti uključeno 775 polaznika. Prijave će biti otvorene na sajtu: www.itobuke.rs, od 9. do 22. jula 2018.

Vreme:

Danas sunčano i toplo. Maksimalna temperatura do 30 stepeni.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!