Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA 21. april

Danas je subota, 21. april

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta, od čega je 23 intervencije bilo na poziv pacijenata, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda.

Opšta bolnica Kikinda:

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je u septembru pokrenulo Ministarstvo zdravlja  nastavlja se u nedelju, 22. aprila. Pregledi će se obaviti u Opštoj bolnici u Kikindi u periodu od 8 do 16 sati i podrazumevaju:

– Kardiološki pregled sa TA analizama,
– Oftalmološki pregled,
– Tumor marker – štitaste žlezde i testisa.

Na besplatan pregled mogu doći i građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, zdravstvenu knjižicu, a ni ličnu kartu, i ne moraju biti sa područja Severnobanatskog okruga.

Sajam cveća:

Tradicionalno, i ovog proleća, Kikinđani imaju priliku da posete Prolećni sajam cveća. Sajam cveća i danas u Kikindi  od 9 do 18 časova na Trgu ispred Gradske kuće.

Gradska kuća:

Danas u 13  časova  svečano postavljanje kamena temeljca  za izgradnju 25 stanova za izbeglice u Kikindi, u ulici Pere Segedinca broj 7, u okviru potprojekta 2 Regionalnog stambenog programa položiće prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Očekuje se prisustvo Komesara za izbeglice i migrante Vladimira Cucića kao i drugih visokih zvanica.

Obeležavanje Dana vojske: 

Dan Vojske Srbije biće obeležen na gradskom trgu danas u Kikindi  predstavljanjem ljudstva, opreme i borbenih vozila. Početak je u 11 časova.

Kultura:

Večeras u Narodnom pozorištu biće odigrana predstava „Mirandolina“. Početak 20 sati.

Vreme:

Danas sunčano i toplo, temperatura do 25 stepeni.

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike uticaće povolјno na većinu hronično obolelih. Srčanim bolesnicima se savetuje izvestan oprez. Poremećaj sna i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!