Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 13. jun

Danas je sreda, 13. jun

Radosne vesti:

U protekla 24 sata rođene su dve bebe. Porodice je obradovalo jedno mkuško i jedno žensko dete.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 31 put, od čega je 15 intervencija bila na poziv pacijenata u Kikindi, 6 pregleda u selima, dok je u ambulanti obavljeno 10 pregleda.

Vantelesna oplodnja:

Svi parovi u Srbiji koji od 15. juna uđu u postupak vantelesne oplodnje, moći će višak jajnih ćelija ili embriona da zamrznu o trošku države

Policijska uprava:

Na teritoriji Severnobanatskog okuga juče su registrovane četiri saobraćajne nezgode( tri Kikinda, jedna Senta). Nije bilo povređenih, pričinjene su materijalne štete.

Kompanija FCC Kikinda:

Kompanija FCC Kikinda počela je da primenjuje novo radno vremeblagajni , radnim danima je od 7 do 19 časova, a subotom od 7 do 15 časova.

Sakupljanje tetrapak ambalaže:

Kompanija FCC doo Kikinda poziva sve sugrađane da individualno  vrše prikupljanje upotrebljene tetrapak ambalaže, kao što je do sada bio slučaj sa PET ambalažom i ostalim sekundarnim sirovinama. Prikupljene količine mogu da se predaju uz dobijanje adekvatne novčane nadoknade.

Baletska škola:

Baletska škola u Novom Sadu, izdvojeno odeljenje u Kikindi upisuje decu u prvi razred osnovne baletske škole. Prijave su svakog radnog dana od 18,30 do 20 časova u prostorijama Kulturnog centra Kikinda, Sale broj 5 i 7. Ostale informacije na 061/281-41-41

Ekonomsko-trgovinska škola

Zahvaljujući glasanju korisnika društvene mreže Fejsbuk u finalu sedmog ciklusa takmičenja „Kuhinjski kalfa“, koje oragnizuje Radio televizija Srbije, kikindska Ekonomsko-trgovinska škola našla se među tri najbolje. Stručni žiri će u četvrtak odrediti pobednika koji će svoje školske vitrine obogatiti knjigama RTS Izdavaštva.

Centra stručnog usavršavanja

Naučni klub Centra stručnog usavršavanja proslavio je drugi rođendan bogatiji za dva nova eksponata u „Vrtu znanja“. Na promociji su učestvovali učenici iz OŠ „Sveti Sava“, njih pedesetak, a imali su priliku da se oprobaju na 12 različitih punktova iz oblasti nauke u kojima su učestvovali i profesori pomenute škole.

Terra:

Na poziv Ministarstva kulture i informisanja, a u okviru razvoja sektorskih aktivnosti koje se tiču razvoja međunarodne bilateralne i multilateralne saradnje u oblasti kulture i umetnosti Republike Srbije, čast da predstavlja našu zemlju na Međunarodnom interkulturalnom forumu u Kini pripala je Centru za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“.

Pomoć za Kalinu

Danas od 10 do 13 časova ispred Kulturnog centra organizujemo humanitrnu prodaju za našu sugrađanku Kalinu kojoj je potrebna novčana pomoć . Sav novac od prodaje ćemo proslediti za njeno lečenje. Dođite u što većem broju i uzmite neku sitnicu koja će mnogo značiti Kalini

Vreme:

Danas osetno svežije, uz povremene pljuskove i grmljavinu.

Bioprognoza:

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Reumatski bolovi kao i bolovi u mišićima su mogući kao meteoropatske reakcije. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!