Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 10. jul

Danas je sreda, 10. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć Kikinda u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 35 puta, 15 intervencija bilo je na poziv pacijenata u Kikindi,  u okolnim selima, dok je u ambulanti obavljeno 15 pregleda. 

Isključenje struje:

 Zbog planiranih radova na orezivanju rastinja danas, između 8 i 15 časova, povremeno će bez struje ostajati pojedine ulice u Bašaidu i Mokrinu, najviše do sat vremena. 

U četvrtak, takođe u periodu od 8 do 15 sati, struja će povremeno biti isključena u pojedinim ulicama u Iđošu. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će zbog radova na rekonstrukciji vrelovodone mreže, Ulica Đoke Radaka, od Svetosavske do Nemanjine, biti zatvorena za saobraćaj do ponedeljka, 15. jula.

Podeljeni bebi-paketi roditeljima dece rođene u martu, aprilu i maju: 

Juče je u svečanoj sali Gradske kuće upriličena dodela bebi-paketa roditeljima dece rođene u martu, aprilu i maju ove godine. U okviru mere populacione politike koju lokalna samouprava sprovodi već pet godina, gradonačelnik Kikinde Pavle Markov uručio je 95 poklon paketa sa opremom za bebe. 

Novi zakoni o turizmu i ugostiteljstvu stupili na snagu 1. jula:

Zakoni o turizmu i ugostiteljstvu u potpunosti su stupili na snagu 1. jula, te su svi vlasnici ugostiteljskih objekata i smeštajnih kapaciteta bili u obavezi da usklade svoje poslovanje sa ovim zakonima.  Kategorizaciju objekata nakon isteka roka od 3 godine, kod onih koji su već kategorizovani, vlasnici smeštajnih kapaciteta rade kod nadležnih institucija gde su radili i prethodni put (Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija ili lokalna samouprava), a vlasnici smeštajnih kapaciteta koji tek planiraju da se kategorizuju, obaveštenja o tome mogu dobiti na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija ili u Odseku za poslove razvoja grada Kikinde, u Gradskoj upravi, kancelarije broj 88 i 89. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u četvrtak, 11. jula biće prikazana komedija „Bitanga s plaže“. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je slobodan.

Narodni muzej:

Izložba radova Maje Sekulić biće otvorena u Narodnom muzeju u Kikindi u petak, 12. jula. Početak otvaranja zakazan je za 19 časova. 

Suvača demofest:

Četvrti po redu „Suvača demofest“ biće održan u subotu, 13. jula, na uglu Srbobranske i Moravske ulice u Kikindi. Cilj ovog muzičkog događaja je afirmisanje mladih nada i oživljavanje rok scene. Program počinje u 18 časova. 

Kursna lista:
 
Dinar je zadržao približno istu vrednost prema evru kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 117,7713 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Danas umereno do potpuno oblačno, bez padavina. Najviša temperatura u Kikindi biće 24 stepena. 

Bioprognoza:

Usled očekivane biometeorološke situacije hroničnim bolesnicima preporučuje se pridržavanje saveta lekara, kao i umerene fizičke aktivnosti. Naročit oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u formi slabije koncentracije i glavobolјe. Preporučuje se dodatan oprez u saobraćaju. 

Projekat Gradski info realizuje se zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave, odobrenim u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kikinde u 2019. godini. 

Pratite nas FB