Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 8. avgust

Danas je subota, 8. avgust

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova.

 

Hitna služba:

Zaposleni u kikindskoj Hitnoj pomoći juče su prižili pomoć 30 puta. Obavljeno je 22 pregleda na poziv, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 8 građana.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođeni jedan dečak i dve devojčice.

JP „Kikinda“:

Zbog radova na vrelovodu danas, u prepodnevnim časovima, mogući su povremeni prekidi u vodosnabdevanju u sledećim ulicama u Kikindi: Jovana Jovanovića Zmaja, od Miloša Velikog do Vuka Karadžića, Đure Jakšića, od Miloša Velikog do Save Tekelije, i Miloša Velikog, od Braće Bogaroški do ugla Svetozara Miletića i Uglјeše Terzina. Normalizacija vodosnabdevanja se očekuje do 12 časova.

JP „Kikinda“ unapred zahvalјuje na strplјenju i razumevanju. Za sve dodatne informacije, potrošači se mogu obratiti na brojeve telefona: 062/884-48-91 i 062/884-48-88. 

JP „Toplana“:

Javno preduzeće „Toplana“ obaveštava građane da će do 3. septembra deo raskrsnice ulica Jovana Jovanovića Zmaja i Miloša Velikog biti zatvoren za saobraćaj, zbog radova na sanaciji toplovodne mreže. 

Akcija davanja krvi:

U ponedeljak, 10. avgusta, u periodu između 8:30 i 13 sati, biće održana vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Crvenom krstu u Kikindi.

Javni poziv za dodelu pomoći izbeglicama na teritoriji Kikinde:

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći izbeglim licima na teritoriji grada Kikinde, raspisala je  Javni poziv, za dodelu pomoći namenjene poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica, kroz nabavku građevinskog materijala za adaptaciju ili popravku seoske kuće sa okućnicom na teritoriji grada Kikinde. Obrazac prijave i objedinjene izjave, kao i sve dodatne informacije, mogu se dobiti u prostorijama Povereništva za izbeglice u Gradskoj upravi kancelarija broj 11, na sajtu grada Kikinde, kao i pozivom na broj telefona 0230/410-164. Poziv je otvoren do 13. avgusta. 

Dom zdravlja:

Ambulanta za febrilna stanja i respiratorne infekcije, koja se nalazi u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, kod Tehničke škole, radi svakog dana od 7 do 19 sati. 

Kovid ambulanta za decu:

Kovid ambulanta, koja prima školsku i mlađu decu sa povišenom temperaturom, kašljem i otežanim disanjem nalazi se u Mikronaselju, kod Vrtića „Miki“, a radi svakog dana od 7 do 18 sati. Svi ostali pacijenti javljaju se u Dispanzeru u Ulici Kralja Petra I ili u ambulanti kod Vrtića „Kolibri“. 

Gerontološki centar: 

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, posete Gerontološkom centru su ponovo zabranjene. 

Kompanija FCC:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će do ponedeljka biti na sledećim lokacijama u Sajanu: Ulica Velika brojevi 88 i 118 i Ulica Petefi Šandora 18 i 86, a od ponedeljka do srede: Ulica Košut Lajoša brojevi 10 i 113 i Ulica Đure Đakovića 38 i 106.

U gradskoj zoni, do ponedeljka 2 kontejnera biće u Ulici Branka Radičevića, a po jedan u Branka Vujina, Barskoj, Živice Dokića i Vojvode Putnika (kod Gimnazije), a od ponedeljka do srede: 2 kontejnera nalaziće se u Masarikovoj ulici, a četiri u Hajduk Veljkovoj. 

Narodni muzej:

Narodni muzej do kraja avgusta organizuje program „Kikinda od A do Š“ namenjen školarcima i porodicama sa decom. Ovogodišnji program se razlikuje od prethodnih kampova po tome što nema dužeg zadržavanja većeg broja dece u isto vreme u Muzeju. Zainteresovani mogu od utorka do subote, u periodu od 10 do 18 sati, da u Muzeju preuzmu edukativni radni list za istraživanje našeg grada. Sve informacije o letnjem programu možete dobiti slanjem poruke na Fejsbuk stranici Muzeja ili na broj: 421-239.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru iznosiće u ponedeljak, 10. avgusta, 117,5720 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije.

Vreme:

Promenljivo oblačno, toplo, moguća kiša. Maksimalno 32 stepena.

Bioprognoza:

Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegoba kod hroničnih bolesnika. Astmatičarima i osobama sa obolјenjima srca se savetuje opreznost. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i promenlјivo raspoloženje. Povećana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!