Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 13. septembar

Danas je četvrtak, 13. septembar

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođene dve devojčice.

Policijska uprava: 

U toku jučerašnjeg dana na teritoriji Severnobanatskog okruga registrovana je jedna  saobraćajna nezgoda u Senti.

U toku jučerašnjeg dana registrovana su dva manja požara. Jedan požar dogodio se u Senti i jedan u Čoki.

JP “ Kikinda“

Javno preduzeće za komunalnu infrastrukturu i usluge „Kikinda“ obaveštava korisnike koji imaju neizmirena dugovanja za vodu i kanalizaciju da su u toku isklјučenja sa vodovodne mreže.

Pozivaju se korisnici da svoja dugovanja izmire u što kraćem roku, ili da dođu u prostorije Službe evidencije, obračuna i naplate koja se nalazi na adresi Iđoški put 4, kako bi sklopili Sporazum o izmirenju dugovanja na rate, i izbegli isključenje sa vodovodne mreže. 

Audicije za horove Kulturnog centra

Dečji hor Kulturnog centra danas, 13. septembra sa početkom u 18 časova organizuje audiciju za prijem novih članova. Hor vodi Danica Mandić. 

Hor „Attendite“  vrši prijem novih članova svakog utorka i četvrtka od 19 časova. Hor vodi doc. dr Biljana Jeremić. 

Koncert ansambla „Kolo“ u petak u Pozorištu

Nacionalni folklorni ansambl „Kolo“ ordžaće koncert u Narodnom pozorištu u Kikindi u petak, 14. septembra sa početkom u 20 sati. Karte po ceni od 300 dinara mogu se kupiti na blagajni Pozorišta.  Ansambl „Kolo“ osnovan je 15. maja 1948. godine. Već punih 7 decenija „Kolo“ na visokom umetničkom nivou čuva, neguje i prezentuje tradicionalnu umetnost, kroz igru, pesmu, muziku i običaje. Više od 60 vrhunskih umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i 15 muzičara, prezentuju raznovrsnu i bogatu srpsku tradicionalnu umetnost.
Ansambl „Kolo“ je jedinstven ambasador kulture koji je gostovao na svim kontinentima, u najprestižnijim koncertnim salama kao što su Metropoliten, Karnegi Hol u Njujorku, Palata Šajo u Parizu i mnogim drugim. 

Promocija novog romana Vuleta Žurića sutra u Biblioteci

Knjiga „Pomor i strah“ Vuleta Žurića, dobitnika Andrićeve nagrade za 2015. godinu, biće predstavljena danas, 13. septembra u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“. Početak je u 20 sati. 

Manifestacija ,,Promocija sporta i fizičke aktivnosti kroz odbojku“ u subotu na trgu

Druga po redu manifestacija ,,Promocija sporta i fizičke aktivnosti kroz odbojku“ biće održana u subotu, 15. septembra od 10 do 13 časova na gradskom trgu. Događaj organizuje Odbojkaški klub ,,KI-0230“. Manifestacija ,,Promocija sporta i fizičke aktivnosti kroz odbojku“ osim sportskog, ima i edukativni i zabavni. Pored takmičenja u mini odbojci, za devojčice polaznice škole odbojke ,,Ki-0230“, predškolci i osnovci će imati priliku da se oprobaju u sportskom poligonu, likovni radionicama o sportu, a za sve zainteresovane sugrađane biće organizovano takmičenje u odbojci zabavnog karaktera. Manifestacija je uspešno realizovana i prošle godine, i predstavlja najavu 9. po redu Međunarodnog odbojkaškog turnira ,,Ludaja kup“, koji će biti održan za vreme „Dana ludaje“. 

Ženski rukometni klub Kikinda, obezebdio  učešće u Prvoj ligi „Sever“.  

U Bečeju  je odigrana baraž utakmica za popunu Prve rukometne lige „Sever“, iz koje je kao bolja izašla ekipa ŽORK „Kikinda“ koja je savladala RK „Petrovaradin“ rezultatom 21:15 (10:5). Za igračicu utakmice je proglašena Emilija Lazić, koja je postigla osam pogodaka, a njena saigračica Željana Radaković se čak šest puta upisala u listu strelaca.

Otvoreno Prvenstvo Kikinde u tenisu

U subotu 15. i nedelju 16. septembera održaće se  Otvoreno Prvenstvo Kikinde u tenisu u kategoriji dečaka do 12 godina. Turnir organizuje Teniski Klub Kikinda u okviru takmičarskog kalendara Teniskog Saveza Srbije za 2018. godinu.Takmičenje počinje u subotu od 10h na otvorenim terenima Tenis Kluba Kikinda.

Vreme:

I danas će u Kikindi biti pretežno sunčano i toplo. Najviša dnevna temoeratura biće 30 stepeni. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!