AMI Vas Pita

Gradonačelnik Lukač u „Ami vas pita“ o 36. Danima ludaje

Gost današnje emisije „Ami vas pita“ bio je gradonačelnik Nikola Lukač, sa kojim smo razgovarali o „Danima ludaje“, manifestaciji koja je počela danas i trajaće do nedelje, 12. septembra. Prvi čovek Kikinde istakao je da već tri i po decenije „Dani ludaje“ za Kikinđane znače i porodično okupljanje, kada i oni koji trenutno ili više ne žive u našem gradu dođu u svoj grad baš u ovo vreme:

Jedna mala manifestacija, kakva je bila na početku, prerasla je u višednevnu i ozbiljnu manifestaciju, koja je pre 4 godine proglašena za najbolju, prema kriterijumu Turističke organizacije Srbije. Svake godine unapređujemo manifestaciju i njene sadržaje, kao i muzički program. Ono što krasi „Dane ludaje“ su Banatski fruštuk, Evropski kutak, Karneval predškolaca, Sajam preduzetnika, različiti konkursi i druženja, kao i svi dragi gosti koji nam stižu iz različitih krajeva. 

Gradonačelnik je podsetio da je Kikinda dobila prestižna priznanja kao što su Diploma, Povelja i Zastava časti, što je dodatni motiv za saradnju sa lokalnim samoupravama, kako u okolini i okruženju, tako i u ostatku Evrope:

To su neke vrednosti koje Kikinda gaji i želi da održava. Nakon neprijatne godine koja je iza nas, aktivirali smo posete i saradnje sa gradovima kao što su Bijeljina, Prijedor, Trebinje, Loznica, Novi Sad i mnogi drugi. Imamo drage prijatelje i iz Rumunije, Mađarske, Slovačke, Bugarske i Izraela, što nam otvara mogućnosti da razmenimo iskustva, unapredimo odnose i zajednički pokušamo da gradimo bolju budućnost. Kikinda želi da kroz ovakve manifestacije i predstavljanje svojih potencijala u drugim gradovima stvori mnogo lepštu sliku i o našem gradu i o Srbiji uopšte. 

Nakon što je prošlogodišnja, jubilarna 35. manifestacija zbog epidemiološke situacije održana kao jednodnevna, od danas do nedelje ćemo uživati u programu „Dana ludaje“ na kakav smo navikli:

To što smo u vrhu po broju vakcinisanih građana, sa 55 posto punoletnih građana, daje nam za pravo da planiramo i raznovrsnije programe. Zahvalio bih svima iz organizacije koji su marljivo radili mesecima, kako bi danas počeli Dani ludaje u najboljem redu i kako bi program bio što bolji i prihavtljiv za svakoga. Želimo da privučemo pažnju, promovišemo Kikindu i svu lepotu i dobrotu koju imamo. Nakon velikih izazova i iskušenja sa kojima smo se susreli, uspeli smoo da organizujemo manifestaciju i siguran sma da će svi uživati u programi i svemu što imamo da ponudimo.

Gradonačelnik je pozvao sve da dođu na manifestaciju, uz poštovanje epidemioloških mera: 

Postojaće i punktovi gde će svako ko želi moći da se testira, a savetovao bih i onima koji imaju potvrde da su vakcinisani ili da su preležali koronavirus. Očekujemo da će i ove godine biti dosta gostiju iz Rumunije. Očekujemo lepu atmosferu i uživanje, bićemo kao i uvek dobri domaćini svima koji budu naši gosti. 

Pratite nas FB